Novosti Sport Događanja

U petak kreću pripreme, Gorica prva dva kola igra kod kuće

13.06.2019. / Damir Žbulj

Dok mnogi od nas tek razmišljaju kako će provesti godišnji odmor i ljetne praznike, nogometaši se već vraćaju svojim obavezama i kreću s pripremama za novu sezonu.

Tako je i u Gorici.

Trener Sergej Jakirović u petak u 11 sati napravit će prozivku na pomoćnom terenu gradskog stadiona i s ekipom krenuti u nove izazove.

Sportski direktor Nikoličius gotovo uopće nije odmora i uoči početka prijelaznog roka već je doveo prvu akviziciju za novu sezonu.

Maks Juraj Čelić trebao bi biti pojačanje za obranu Goričana, a 23-godišnji stoper dolazi kao slobodan igrač iz Varaždina, povratnika u prvoligaško društvo, gdje je proveo posljednje dvije i pol sezone.

Potpisao je ugovor na četiri godine, a na leđima će nositi broj 5.

"Oduševljen sam što sam ovdje! Došao sam u klub koji je vrhunski posložen, o kojem sam čuo samo sve najbolje. Kad sam saznao kakva ovdje atmosfera vlada, nisam dvojio ni trenutka. Ovo je sigurno napredak u mojoj karijeri. Prvi cilj mi je izboriti mjesto u momčadi, biti standardan, ali i napraviti što bolji rezultat s Goricom. Volio bih da uspijemo izboriti Europu", rekao je novi igrač HNK Gorice.

U odnosu na prošlu sezonu, u kadru više nema Oboabone, Mchedlishvilija i Verige.

Već dan nakon okupljanja, u subotu od 17.30 sati, HNK Gorica će gostovati u Kutjevu, gdje će odigrati prijateljsku utakmicu protiv domaćeg NK Kutjeva, koji će ovom prilikom i proslaviti ulazak u Treću HNL Istok. Deset dana poslije, u utorak 25. lipnja, HNK Gorica će igrati u gostima protiv Malmöa, trenutačno vodeće momčadi švedskog prvenstva.

U četvrtak je održan ždrijeb parova za sezonu 2019./20. HT Prve lige. Gorica prvu utakmicu igra 20. srpnja kod kuće protiv Inter Zaprešića, dok u drugom kolu na Gradski stadion stiže Osijek.

Prvo gostovanje bit će u trećem kolu na Maksimiru protiv Dinama. Jesenski dio prvenstva završava sredinom prosinca utakmicama 19. kola, a drugi dio sezone počinje početkom veljače.

HT Prva liga:
1. kolo: Gorica - Inter Zaprešić
2. kolo: Gorica - Osijek
3. kolo: Dinamo - Gorica
4. kolo: Gorica - Rijeka
5. kolo: Hajduk - Gorica
6. kolo: Gorica - Istra 1961
7. kolo: Varaždin - Gorica
8. kolo: Gorica - Lokomotiva
9. kolo: Slaven Belupo - Gorica

Cjelokupni raspored odigravanja utakmica dostupan je OVDJE.


JUNIORI BEZ PRVE HNL

Juniorska ekipa Gorice imala je priliku kroz kvalifikacije izboriti Prvu HNL, no, u Slavonskom Brodu zapela je već na prvoj prepreci. Cibalia je slavila s 2:! i nastavila borbu za ulazak u viši rang natjecanja. Goričani su u nastavku utakmice s igračem manje smanjili zaostatak, ali i propustili nekoliko dobrih prilika za izjednačenje.

ČABRAJA ODRADIO 90 MINUTA U POBJEDI PROTIV DANSKE

Marijan Čabraja neće se tako skoro priključiti suigračima na klupskim pripremama. Lijevi bočni Gorice s U-21 reprezentacijom ide na Europsko prvenstvo, odigrao je od prve do posljednje minute prijateljski ogled s Danskom, kojeg su Gračanovi izabranici dobili s minimalnih 1:0.

Možemo biti zadovoljni prikazanom igrom i ponašanjem igrača na terenu. Najvažnije je bilo odraditi dobru utakmicu protiv kvalitetne momčadi, mislim da smo imali više šansi, a dečki će s još više samopouzdanja ići na Europsko prvenstvo," poručio je izbornik nakon pripremne pobjede.

Hrvatska je u skupini s Francuskom, Engleskom i Rumunjskom, a utakmice grupne faze od 18. do 24. lipnja. Ako izbori polufinale Eura Hrvatska će po prvi puta u povijesti osigurati nastup na Olimpijskim igrama.

Na početku priprema neće biti niti Farouka Miye, koji kapetanski predvodi Ugandu na skorašnjem Afričkom kupu nacija, te Zwolinskog i Maloče, koji su dobili produljeni godišnji odmor zbog ulaska u bračnu luku.

 

 

Podijeli