Home Sport NOGOMET Danas počinju pripreme HNK Gorice

NOGOMET Danas počinju pripreme HNK Gorice

Natjecateljski dio je zakazan za 19. srpnja, a 25. lipnja Gorica igrat prijateljsku utakmicu u Švedskoj

PODIJELITE

Nevjerojatno ali istinito! Nisu prošla još niti tri tjedna od završetka prošle sezone, a već je na vratima nova. Nogometaši zaista nemaju vremena za kvalitetan odmor. Pasje vrućine koje ovih dana vladaju cijelom Hrvatskom kod malo koga izazivaju želju za boravkom na otvorenom. Naravno, izuzetak su oni koji imaju priliku osvježiti se u moru ili kakvom bazenu i jezeru, svi ostali drže se hlada.

Igrači HNK Gorice, iza kojih je sezona iz snova, osvojeno peto mjesto, prikupljenih 59 bodova, današnjim okupljanjem u 11 sati na Gradskom stadionu započinju pripreme za novu sezonu. Sezonu koja će zasigurno biti puno zahtjevnija od prošle. Prvenstveno iz aspekta činjenice da više neće biti nepoznanica, ali isto tako, od njih će se očekivati barem ponavljanje onoga što su polučili u prošloj natjecateljskoj godini. Na prozivci se očekuju gotovo svi prvotimci, jer za sada, iako se o tome već dugo vremena naširoko piše i govori, nitko od stožernih igrača nije napustio Goricu. Kahlina, Zwolinski, Lovrić još nisu napustili klub, a hoće li, tek treba vidjeti. Naravno, zbog reprezentativnih obveza neće biti Miye i Čabraje, ali njihov izostanak je i pohvala za Goricu, jer evo, u svojim redovima imaju i igrače koji su važni kotačici u reprezentacijama svojih zemalja. U svakom slučaju, u petak započinju pripreme, a natjecateljski dio je zakazan za 19. srpnja kada se igra 1. kolo u HNL-u. Do tada igrači će marljivo trenirati i uigravati se za ono što slijedi.

Zanimljivo je da će 25. lipnja Gorica igrati prijateljsku utakmicu u Švedskoj kod domaćeg Malmoea, nekadašnjeg kluba Zlatana Ibrahimovića. Susret se igra od 19 sati. Zaista lijepa čestitka vodstvu kluba, svojevrsna nagrada za ostvareno u prošloj sezoni i dokaz da se za taj doseg čulo i izvan granica Hrvatske. Sve troškove puta i smještaja snosi agencija koja je omogućila odigravanje ove utakmice.

Izvučeni su parovi za novu sezonu 1. HNL. Gorica prva dva kola je domaćin, prvo Interu iz Zaprešića, pa potom Osijeku, da bi u trećoj rundi bili gosti prvaka Dinama.

Goran Klobučarić