Novosti Sport Događanja

Jakirović okupio Goričane: Hvala Čagiju na svemu, želim da ostane u stručnom stožeru

14.06.2019. / Damir Žbulj

Paklena atmosfera vladala je na prvom treningu Gorice na početku priprema za novu prvoligašku sezonu.

Nije ugodno bilo niti u hladovini, a pogotovo igračima koji su morali odraditi sve zamisli trenera Jakirovića na prvom okupljanju.

Klub su napustili Oboabona, Mchedlishvili i vratar Veriga, stigla je i prva prinova, stoper Maks Juraj Ćelić, koji je odmah uzeo broj dosadašnjeg kapetana.

Igor Čagalj odlučio je zaključiti svoju karijeru, a Jakirović se nada kako će u novoj sezoni biti dio njegovog stručnog stožera.

"Čagiju sam zahvalan na svemu što je napravio prošle sezone i ja bih želio da on ostane dio mog stručnog stožera. Nadam se da će klub pronaći rješenje i vjerujem kako bi nam puno značio njegov ostanak. Bio je jedan do vođa ove ekipe..."

Suk i Musa dolaze u subotu, Čabraja je dio mlade U-21 hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, Miya predvodi Ugandu na Afričkom kupu nacija...

Zwolinski je na 'medenom mjesecu', dok se Maloča ženi ovog petka, njih dvojica su dobili dodatnih tjedan dana odmora. 

"Cijele pripreme odradit ćemo ovdje u Gorici, jedino ćemo ići u Brežice odigrati nekoliko prijateljskih utakmice, s jako dobrim ekipama, kao što su Radnički iz Niša, Maribor, mađarski Kapošvar, Tuzla City, idemo u Malmö...

"Ciljevi su isti kao i prošle sezone. Prvenstveno, što ranije osigurati ostanak u Prvoj ligi, a nakon toga vidjet ćemo kako će se razvijati situacija," jasan je bio strateg Gorice, koji je imao ponuda za odlazak iz Velike Gorice, no, bez razmišljanja je odlučio je kako u našem prvoligašu trenutno ima najbolje uvjete za rad i napredak.

"Bit će zahtjevno i za mene će ovo biti još izazovnija sezona. Želimo potvrditi ono što smo napravili. Ipak smo u maloj prednosti u odnosu na situaciju od prije godinu dana kad sam ja stigao ovdje. Imamo 90 posto ekipe koje je već posloženo, uigrano, znamo što koji igrači mogu," naglašava trener Jakirović.

"Planiramo dovesti četiri, pet igrača, malo 'svježe krvi' i planiramo biti još konkurentniji...

"Želimo dovesti igrače koji su potentni, razvojni, kako bismo s njima napravili dodatni iskorak."

Naravno puno toga će ovisiti i o odlascima iz kluba, prvog dana srpnja počinje prijelazni rok, a na meti brojnih klubova su i Lovrić, Kahlina, Čabraja, Zwolinski...

Na prvom treningu bila je i nekolicina igrača Kurilovca, koji će dobiti priliku za dokazivanje na pripremama.

"Bilo bi dobro da netko od ovih igrača koji su na probi skrene pažnju na sebe. Znam i Čureka i Spudića i Slunjskog, vidjet ćemo kako će reagirati na ovoj razini koja je puno zahtjevnija..."

Već u subotu na rasporedu je prva pripremna utakmica, Goričani idu u Kutjevo proslaviti ulazak tamošnjeg kluba u društvo trećeligaša.

Galerija slika

Jakirović okupio Goričane: Hvala Čagiju na svemu, želim da ostane u stručnom stožeru Jakirović okupio Goričane: Hvala Čagiju na svemu, želim da ostane u stručnom stožeru Jakirović okupio Goričane: Hvala Čagiju na svemu, želim da ostane u stručnom stožeru Jakirović okupio Goričane: Hvala Čagiju na svemu, želim da ostane u stručnom stožeru Jakirović okupio Goričane: Hvala Čagiju na svemu, želim da ostane u stručnom stožeru Jakirović okupio Goričane: Hvala Čagiju na svemu, želim da ostane u stručnom stožeru

Podijeli