Obavijesti

News

Komentari 7

Finska Patria želi centar za helikoptere u Velikoj Gorici

Finska Patria želi centar za helikoptere u Velikoj Gorici
1

Predstavnici Patrije posjetili su ZTC kako bi vidjeli u kakvom je stanju tvrtka i utvrdili mogućnosti buduće suradnje. Pozvali smo i osoblje ZTC-a u nordijske zemlje da se upoznaju s mogućnostima Patrije, kažu iz tvrtke

VIDEO

Finska tvrtka Patria zainteresirana je za osnivanje Centra za održavanje, popravak i remont aviona i helikoptera u Zrakoplovnom tehničkom centru (ZTC) u Velikoj Gorici, o čemu se vode intenzivni pregovori s predstavnicima hrvatskog Ministarstva gospodarstva, potvrđeno je Jutarnjem listu u finskoj kompaniji.

- Predstavnici Patrije posjetili su ZTC kako bi vidjeli u kakvom je stanju tvrtka i utvrdili mogućnosti buduće suradnje. Isto tako, pozvali smo tehničko osoblje ZTC-a u nordijske zemlje kako bi se upoznali s mogućnostima Patrije u održavanju helikoptera i vojnih aviona-  stoji u odgovoru Brigitte Salonen, glasnogovornice kompanije, Jutarnjem listu.

 - Patria želi uspostaviti dugoročno partnerstvo s državnim tvrtkama koje se bave poslovima održavanja, remonta i popravka u Europi, a Patriji je podučje Jadrana vrlo zanimljivo u tom segmentu - dodala je Salonen.

U Ministarstvu gospodarstva potvrdili su Jutarnjem listu posjet predstavnika Patrije. “Možemo potvrditi kako su predstavnici jedne od poslovnih jedinica Patrije Patria’s ISP posjetili Zrakoplovno-tehnički centar kako bi se upoznali s mogućnostima i kapacitetima same tvrtke te razmotrili mogućnost potencijalne buduće suradnje", stoji u odgovoru Ministarstva gospodarstva Jutarnjem.

Patria u svom portfelju ima i dio Aviation u kojem se rade poslovi održavanja civilnih i vojnih helikoptera te borbenih aviona F18 koje koristi finska vojska. Prema dostupnim informacijama, Patriji je ZTC zanimljiv zbog budućih većih poslova održavanja hrvatskih helikoptera. Riječ je o helikopterima Kiowa, Bell, a u budućnosti i Black Hawk. Sve te modele helikoptera
Patria Aviation već sada održava. Primjerice, ima ugovor za održavanje švedskih Black Hawka, piše Jutarnji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjećaju da je ZTC državna kompanija koja se bavi poslovima održavanja vojnih i civilnih aviona te helikoptera, ali je već godinama u velikim poslovnim problemima. Trenutno obavljuju dio posla remonta helikoptera Mi1718h. Riječ je o poslu koji je zapao u velike probleme i upitno je kada će biti završen. Država je u nekoliko navrata pokušala naći rješenje za ovu tvrtku, ali bezuspješno. Posljednji pokušaj bio je da izraelska tvrtka Elbit kupi ZTC u sklopu kupnje borbenih aviona F16 Barak. No, sve je propalo nakon fijaska posla s avionima, navodi dnevnik.

Prema dostupnim informacijama, razgovore o mogućoj suradnji s Patrijom inicirali su ministar gospodarstva Darko Horvat i njegov pomoćnik Zvonimir Novak, piše Jutarnji list.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a