Proslavljen Dan grada Vrbovca

Proslavljen je Dan grada Vrbovca. Svečana sjednica Gradskoga vijeća, uz dodjelu nagrada Grada, bila je prigoda za podsjećanje na učinjeno u proteklome razdoblju. Gradonačelnik Denis Kralj ustvrdio je da je Vrbovec „danas drugačiji grad nego prije dvije godine“, ali grad u kojemu se „tek stvaraju preduvjeti za bolji život“.

„Pokazali smo da je čist obraz u politici moguć. Poštenje se ne da kupiti i drago mi je da Vrbovčani to prepoznaju“, rekao je Kralj, dodavši da je posao aktualne vlasti služiti Vrbovcu i Vrbovčanima.

„Komunalni poslovi nisu jedini način služenja, smatram da, prvenstveno mladima, treba vratiti vjeru u ljude, poštenje i dobrotu“, rekao je gradonačelnik. Predsjednik Gradskoga vijeća Hrvoje Herček rekao je da se i u Vrbovcu „lagano kreće naprijed“.

„Malim koracima, ali sigurnim. Moramo sami sebi priznati da možemo puno više, ali nam, možda, nedostaje jasno definiran cilj, malo više razumijevanja za dobre ideje, ma od koga one dolazile“, rekao je Herček, dodavši da su prednosti ovoga grada nezagađena priroda, smanjeni promet te povoljnije cijene zemljišta i nekretnina.

„Krajnje je vrijeme da lokalna zajednica podupre mlade obitelji i da ih pronatalitetnim mjerama zadrži u Vrbovcu. Također, nadam se da će 'dolaskom' drugog kolosijeka željezničke pruge, koji se gradi, i bolje povezanosti Vrbovca s metropolom, i mladi Zagrepčani poželjeti Vrbovec kao mjesto za svoj novi dom“, poručio je Herček.

U ime Županije svečanosti je prisustvovala zamjenica župana Nadica Žužak.

„Zajednički provodimo projekte koji doprinose poboljšanju kvalitete života. Kada govorimo o energetski obnovljenim zgradama javne namjene, Vrbovec je u samom vrhu gradova županije. Osim što smo pomogli energetsku obnovu osnovne škole, sredstvima Županije energetski je obnovljena zgrada Doma zdravlja, a pred početkom je i obnova zgrade srednje škole. Na području Vrbovca pomažemo i razvoj komunalne infrastrukture, poljoprivrede, gospodarstva... Značajnu podršku Županije ima i gastro manifestacija „Kaj su jeli naši stari“, rekla je zamjenica Žužak. 

Godišnje nagrade Grada Vrbovca primili su Ivan Novak, Josip Klepec, Marijana Prevarek, Limena glazba i Mažoretkinje Vrbovec, Prenko Andreić, Ivan Koprić, Dubravka Borko, Ljiljana Stanko i Josip Klasić, a nagradu Dobri duh Vrbovca Đorđe Vasiljević.