Proslavljen dan Svete Nedelje

Grad Sveta Nedelja ukinuo je prirez od šest posto, odrekao se i poreza na potrošnju, ukinuo je i komunalnu naknadu za gradnju hotela i kampova, a paušalni porez po krevetu spustio je na minimalnih 150 kuna. S ponosom je to, na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, u prigodi proslave Dana grada, naglasio gradonačelnik Dario Zurovec.

„Koliko mi je poznato, ovo je najveće porezno rasterećenje koje je provela neka jedinica lokalne samouprave u RH“, rekao je Zurovec, dodavši da je Sveta Nedelja najbolji primjer kako se dobrim upravljanjem i odgovornim trošenjem proračunskoga novca mogu smanjiti porezi i parafiskalni nameti i time rasteretiti građani i gospodarstvo.

„Postali smo sinonim za grad s pozitivnom poduzetničkom klimom, grad koji promtno reagira na tržišna kretanja, grad koji se često spominje kao uzor i model simbioze između razvoja poduzetništva i ugodnoga života. Sveta Nedelja je ono lice koje Hrvatska želi imati!“, nastavio je Zurovec, dodavši da se nada da će sve više gradova slijediti pozitivan primjer Svete Nedelje, kako ona ne bi bila iznimka, već pravilo. Rekao je i da u ovome gradu, iz godine u godinu, ima sve više djece, pa je gradnja novoga vrtića, u kojega će se smjestiti stotinjak djece, prioritet Grada.

„Uz gradnju vrtićkoga objekta, u planu je i gradnja knjižnice i nove osnovne škole sa svim popratnim sadržajima“, najavio je Zurovec rekavši da su svi projekti u gradu rezultat zajedničkoga truda i sloge stanovnika i gradske uprave. Posebno je zahvalio Zagrebačkoj županiji uz čiju su pomoć i suradnju, naglasio je, započeti i realizirani mnogi projekti.

U ime Županije, prisutnima na svečanoj sjednici obratila se potpredsjednica Skupštine Ljubica Ambrušec.

„Do rezultata o kojima je govorio gradonačelnik dolazi se zajedništvom i skupnim radom. Suradnja sa Županijiom je iznimno dobra. Županija se uključila u realizaciju brojnih projekata koje je Grad pokrenuo“, rekla je potpredsjednica Ambrušec.

Dan grada prisutnima je čestitao i izaslanik gradonačelnika Zagreba Zvonko Kunić, ujedno i potpredsjednik Skupštine Zagrebačke županije.

Nagradu za životno djelo primio je osnivač Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Rakitje Ivan Čleković, dok su godišnje nagrade grada uručene Klapi Barun, Senki Frljak i autokampu „Zagreb kamp“.