Grad Velika Gorica

Vijesti

Širokopojasni internet za 20 tisuća stanovnika Gorice i općina

sirokopojasnaNačelnici općina Kravarsko, Pokupsko, Pisarovina, Orle, Rugvica uz Grad Veliku Goricu potpisom sporazuma završili su peti od šest projekata Zagrebačke županije iz 2015. godine kojim žele omogućiti internet na sve adrese za koje operateri nemaju komercijalni interes.

-Iznos projekta je 200 milijuna kuna, od toga 63,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava dok će ostatak troška pasti na leđa operatera koji će izgraditi mrežu čime će se omogućiti da stanovnici tog područja dobiju širokopojasni internet- rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

-Značajan je ovo sporazum za naš grad, čim više jer nam je ovo jedan od preduvjeta za iskaz interesa za financiranje, sufinanciranje i izgradnju mreže širokopojasnog interesa na adresama koje inače operateri ne bi radili. To je gotovo 20 tisuća korisnika. Do siječnja 2020. trebali znati koji operater će izvoditi radove, a kraj projekta planiran je do 2023. godine- istaknula je Maja Kurjak, ravnateljica Razvojne agencije Grada Velike Gorice.

Načelnici su izrazili zadovoljstvo pokretanjem ovakvog projekta

-Ovim ćemo omogućiti preduvjete za ravnomjeran razvoj kao i sve druge općine i gradovi- poručio je načelnik općine Orle Ervin Vujica.

-Drago mi je što je došao i taj trenutak da se možemo prijaviti na natječaj. Muče nas iste probleme kao i Orle, nemamo za sada kvalitetu i brzinu interneta za kvalitetan razvoj- poručio je načelnik općine Rugvica Mato Čičak.