Novosti Sport Događanja

Prelec: Čeka nas neizvjesna utakmica, ali smo za to pripremljeni

26.07.2019. / Damir Žbulj

Velikogoričanin Ivan Prelec debitirao je u HT Prvoj ligi na klupi Istre 1961 porazom (2:0) na gostovanju kod Hajduka. Puljani su imali svoje prilike, ali nisu uspjeli izvući pozitivan rezultat protiv izuzetno motiviranog suparnika koji je poslije europskog debakla i promijenio trenera.

Prelec je u srijedu, 24. srpnja, proslavio 32. rođendan, a najbolji poklon sigurno bi mu bila pobjeda u Zaprešiću kod Intera.

"Očekuje nas utakmica s Interom koji je u sličnoj situaciji kao i mi – ovo ljeto su radili rekonstrukciju momčadi i još uvijek su u fazi izgradnje. Čeka nas neizvjesna utakmica, ali mi smo za utakmicu pripremljeni. Dat ćemo svoj maksimum”, najavio je Prelec.

Inter je u prvom kolu uzeo bod na gostovanju u Velikoj Gorici.

"Pokazali su da su spremni napakostiti svima, bez obzira na velike promjene u svome kadru. Na bekovskim i krilnim pozicijama imaju brze i motorične igrače, koji su spremni ponavljati akcije čitavu utakmicu. Bosec je prošle sezone igrao beka, a sada je prebačen na krilo. Bliže je protivničkom gol i samim time je puno opasniji,"analizirao je Prelec.

"Možemo biti zadovoljni, jer smo svjesni kako smo tek krenuli graditi jednu priču. Imamo još puno posla, a s obzirom na to što smo prošli na pripremama i na ovu utakmicu na Poljudu može se reći kako smo napravili kvalitetnu bazu na koju trebamo napraviti nadogradnju," poručio je strateg Istre 1961.

Dvoboj Intera i Istre na stadionu u Zaprešiću na rasporedu je u petak od 20 sati. 

U preostalim susretima drugog kola HT Prve lige sastaju se Slaven Belupo i Dinamo te Lokomotiva i Rijeka u subotu, dok u nedjelju HNK Gorica na svom travnjaku dočekuje Osijek, a Hajduk gostuje u Varaždinu.

Podijeli