Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez većih posljedica

Velika Gorica zbog kvara na trafostanici u srijedu navečer bila više od dva sata bez struje

Velika Gorica bez struje (Foto: Čitatelj)
Velika Gorica bez struje (Foto: Čitatelj) ?itatelj
Aktualno Galerija Velika Gorica bez struje (Foto: Čitatelj) Velika Gorica bez struje (Foto: Čitatelj) Foto: ?itatelj +0 Bez struje, Ilustracija Galerija 1/2 >>
Stanovnici s područja Velike Gorice ostali su na nešto više od dva sata u srijedu navečer bez električne energije zbog kvara na trafostanici.

"Cijela Velika Gorica i okolica ponovo imaju struje. Potvrđeno je kako je kvar izbio na trafostanici u Mraclinu i proširio se ne samo na područje Gorice već i prema Glini i Petrinji te susjednim.općinama Pokupskom i Kravarskom zbog čega je cijelo to područje više od dva sata bilo bez električne energije. Šteta je sanirana, sve je pod naponom, prema informacijama ne bi trebalo biti daljnjih sanacija niti sličnih situacija", javlja portal Kronike Velike Gorice putem svoje Facebook stranice.

Kako su nam javili čitatelji, područje Velike Gorice od srijede navečer oko 21 sat bila je u mraku. Od policije se neslužbeno doznaje da je do nestanka struje došlo zbog kvara na trafostanici u Mraclinu, a djelatnici HEP-a su na terenu.

Na Facebook stranici portala Kronike Velike Gorice stoji da je struja nestala nakon što je eksplodirao osigurač na trafostanici, a struja bi se uskoro trebala vratiti.

Ranije se oglasio i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. "Iako još nema službeno potvrđene informacije, nestanak struje u Velikoj Gorici povezan je s eksplozijom osigurača na trafostanici u Mraclinu. Grad je poduzeo korake u okviru svoje nadležnosti za sigurnost u prometu te pozivam građane na pojačani oprez, ali isto tako molim za razumijevanje i neširenje panike", napisao je gradonačelnik na Facebooku.

Stanovnici Velike Gorice nisu bili zabrinuti zbog nestanka struje i gledali to s vedrije strane. ''Iako je prekinuta svakodnevna rutina, ovaj prekid struje doveo nam je mir u naše živote. Moram reći da je stvarno lijepo malo predahnuti od svega i malo uživati u miru'', napisao nam je.  Jedan nam je očevidac kazao da je prije nestanka električne energije bljesak osvijetlio nebo. Srećom, nije došlo do požara uslijed eksplozije osigurača. Zahvaljujući pomoćnih generatora, bez struje nije jedino Zračna luka Franjo Tuđman Zagreb, koja je smještena u Velikoj Gorici.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene