Novosti Sport Događanja

Pista Zračne luke pretvara se u stazu za spektakularnu Noćnu utrku!

22.08.2019. / Petar Brnada

Za nešto više od mjesec dana uzletno- sletna staza Zračne luke Franjo Tuđman na nekoliko će sati posve promijeniti svoju namjenu kako bi ugostila jedno spektakularno događanje.

Pista će, naime, u noći s 28. na 29. rujna postati staza za Noćnu utrku na 5 kilometara koju u suradnji s Međunarodnom zračnom lukom Zagreb organizira 24sata. Start je u 24. minuti iza ponoći, a prijavljenih tisuću trkača trčat će u humanitarne svrhe pa će tako sva kotizacija ići u ruke Zaklade dječja onkologija Rebro.

-Trčimo za djecu kojima je pomoć najpotrebnija. Sav prihod od kotizacija uplatit će se na račun Zaklade dječje onkologije Rebro i na taj način pomoći u ozdravljenju naših najmilijih. Pet kilometara spektakularne utrke na zagrebačkoj zračnoj luci pretrčat ćemo za dječji osmijeh i njihovu zdravu i sretnu budućnost. Hvala vam što ste odlučili biti dio ove velike humanitarne akcije- poručuju organizatori.

Na pisti Zračne luke sve prijavljene čeka zaista sjajna atmosfera uz reflektore, zrakoplove, vojne MIG-ove, vodeni pozdrav i vatromet. Uz to, trkači će se moći osvježiti relax zoni gdje ih očekuje svježe voće, hladna cuga i, kako najavljuju organizatori, puno dobre zabave. Ulaz je na starom putničkom terminalu, a trčat će se jedan krug koji je dužine 5000 metara.

Nažalost, slobodnih mjesta za noćnu utrku više nema, no ovu humanitarnu akciju možete podržati i bez pretrčanog kilometra, uplatom na humanitarni račun IBAN: HR672360001300132456, s naznakom 'Donacija za Zakladu'.

Iako je ova atraktivna utrka u samom početku privukla veliku pozornost javnosti, organizatori najavljuju da zbog sigurnosnih uvjeta u prostor održavanja utrke mogu pristupiti isključivo natjecatelji sa startnim brojem. U prevedenom, navijačima i pratnji pristup, odnosno ulaz nije moguć.

Više detalja o utrci možete pronaći OVDJE.

Podijeli