Novosti Sport Događanja

Drago Kovačević: Dečki su stvarno radili jako dobro, trener Nikolić ima slatke brige

19.09.2019. / Damir Žbulj

Svečano je bilo ovog četvrtka u zagrebačkom hotelu Panorama gdje je finalizirana suradnja Hrvatskog rukometnog saveza i Hrvatske pošte te je potpisan sponzorski ugovor kojim će se u naredne tri sezone najviši rang domaćeg klupskog natjecanja zvati Paket 24 Premijer liga.

Prisutni su bili čelnici svih 12 premijerligaša, a Goricu je predstavljao sportski direktor Drago Kovačević, koji nam je u nekoliko rečenica najavio novu sezonu.

"Ovo je veliki iskorak naprijed za hrvatski rukomet. HRS je dugo vremena tražio jednog ozbiljnog sponzora i napokon ga je našao, što će u svakom slučaju pomoći svim klubovima Paket 24 Premijer lige, naravno i Gorici!"

"Pokazalo se to već ove godine kad nas je HRS oslobodio plaćanja članarine i kotizacija za natjecanja, što je velika stavka u našem proračunu. I za naše mlađe dobne kategorije i za seniore, za cijeli klub," istaknuo je Kovačević pa dodao:

"Namjera je, kao što je i potvrdio predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, da se klubovi oslobode plaćanja naknada sudačkoj organizaciji i službenim osobama i to bi bila velika, velika stvar."

U SUBOTU DOMA PROTIV POREČA

Naše rukometaše u akciji imate priliku gledati u subotu u Gradskoj sportskoj dvorani od 19 sati protiv Poreča.

"Svi smo malo i 'nervozni' u tom iščekivanju. Mogu reći da su dečki stvarno radili jako dobro, na čelu s trenerom Andrijom Nikolićem. Imali smo sportske sreće da se nitko nije ozlijedio u ovoj fazi priprema. Lovre Luka Klarica bi nam se trebao vratiti krajem godine, a Ivan Vekić će možda i krajem studenog već među vratnice."

"Imamo Sladoljeva i mladog Purića, tako da smo 'pokrpali' tu rupu na mjestu čuvara mreže. Zamjena za Klaricu bit će nam Josip Ereš iz Zagreba, koji će pokušati popuniti tu poziciju desnog vanjskog. On traži angažman u inozemstvu pa ćemo vidjeti...

"Svi su spremni i već su nestrpljivi te jedva čekaju početak!"

"Purić je reprezentativac Hrvatske u svom godištu, stigao nam je mali Vrbić na lijevo krilo i Kraljević na desno, 18-godišnjaci i kadetski reprezentativci i mogu reći kako su se jako dobro uklopili u našu ekipu," analizirao je sportski direktor u razgovoru za VG Danas.

SLATKE BRIGE

"Roster igrača je povećan u odnosu na prošlu godinu, ali to daje našem treneru 'slatke brige' kad treba odabrati 16 igrača za utakmicu. Na treninzima je velika borba za te pozicije," naglasio je.

Mjesto u kadru zaslužili su i mladi velikogorički rukometni talenti, kojih u narednim godinama očekujemo još više...

"Potpisali smo ugovore s Filipom Grgom Zrinušićem i Franom Tomašićem, koji su ponikli u HRK Gorica. Sad su sastavni dio seniorske ekipe i na njima je da se izbore za prvih 16. Bit će teško, ali nitko nema garanciju, jedini kriterij su rad i treniranje."

"Posebno pratimo našu generaciju 2004. godište. Nažalost, ostali su bez trenera Tomislava Mesarova, koji nije mogao odbiti ponudu iz Libre. U fazi smo pronalaska mladih trenera koji bi preuzeli tu momčad. Zasad to pokrivaju Ceković, Karavanić i Pekera, ali potrebna su nam još dva trenera."

"Imamo šest mlađih dobnih kategorija, imamo drugu ekipu, koja će ove subote krenuti s prvim kolom 3. HRL. Plan nam je za godinu ili dvije tu našu drugu ekipu pokušati dignuti u 2. HRL, neka se kale. Računamo na te mlade dečke, koji bi za nekoliko godina opet došli do našeg seniorskog pogona," uvjeren je Kovačević.

NOVO RUHO RUKOMETAŠA

U četvrtak će se u Gradskoj sportskoj dvorani Goričani predstaviti i u novom ruku. Iduće sezone igrat će u posebno dizajniranim dresovima...

"Čini nam se da ljudi sve više i više prate naš rad. Stigao je iznenadni poziv Damira Golubića iz Alpasa. Odlučili su krenuti s rukometom i odabrali su Goricu kao potencijalnog partnera, što nam je izuzetno drago za čuti. Jednostavno nismo mogli vjerovati. Odlučili su nam sponzorski za 23 igrača osigurati kompletnu opremu, od zimskih jakni, ruksaka, dresova, majica, trenirki i ostalih sportskih rekvizita. Prepoznali su nas i žele nas i dalje pratiti, a mi ćemo im pokušati pomoći da pronađu i nove klijente i da ta suradnja bude na zadovoljstvo i jedne i druge strane."

Tijekom sezone čak 40 utakmica Paket 24 Premijer lige bit će u izravnom televizijskom prijenosu, a na Planet sportu moći ćemo gledati i Goricu.

"U TV prijenosu bit će četiri utakmice Gorice, od čega tri doma. Zasad je uvjet da se ti susreti igraju u srednjoškolskoj dvorani, zbog njihovih produkcijskih zahtjeva. Ostale utakmice bismo trebali igrati u Gradskoj sportskoj dvorani. Gorica je jedini grad, uz Zagreb, koja ima tri prvoligaša, u nogometu, košarci i rukometu. Malo će biti gužva, ali ćemo se snaći. S renovacijom Gradske dvorane, jer dolaze nove tribine s ogradom i nova rasvjeta, uvjeti će biti još bolji. Ipak smo mi svi velikogorički klubovi i sigurno ćemo se nekako uspjeti dogovoriti."

"I košarkašima i našem nogometnom klubu želim najveće uspjehe i rezultate u daljnjem natjecanju," poručio je iskreno Drago Kovačević pa najavio subotnje prvo kolo na domaćem terenu i nadamo se pred velikim brojem glasnih navijača Gorice:

"Poreč je jako dobra ekipa, ušli su u drugo pretkolo EHF Kupa. No, mi smo malo podignuli svoje apetite. Imamo dobrog trenera, pomogla nam je suradnja s PPD Zagrebom, a nadam se kako će i njima pomoći u razvoju mladih igrača. Dobri su, treniraju jako i pred nama je prava utakmica. Poreč je blagi favorit, ali pošto igramo u Velikoj Gorici mislim da je sve otvoreno."

HRS je ove godine klubove oslobodio plaćanja članarine i kotizacija, a pobrinuo se da pronađe generalnog sponzora...

Biranim riječima obratio nam se i predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo te za ponedjeljak najavio svečano otvaranje logističkog centra u našem gradu, koji je već u funkciji.

"Hrvatska pošta je prepoznala Hrvatski rukometni savez kao jednu ambicioznu organizaciju. I mi smo u velikom zamahu, u velikom investicijskom ciklusu. U ponedjeljak je i formalno i službeno otvorenje naše najveće, povijesne investicije, logističkog centra u Velikoj Gorici, vrijednosti 350 milijuna kuna. Zaista se veselimo našem novom zamahu i očekujemo od Paket 24 Premijer lige i od naše reprezentacije da nam budu odskočna daska za prepoznatljivost naših novih proizvoda. Hrvatski rukomet je jedna od naših najtrofejnijih sportova, i reprezentativno i klupski. Znamo da kad hrvatska rukometna reprezentacija igra na Svjetskom ili Europskom prvenstvu ili Olimpijskim igrama da su svi prikovani za male ekrane i da vrlo emotivno prate nastupe naših rukometaša. Nadamo se i očekujemo da će ova naša suradnja nakon tri godine dati rezultate koji će nas motivirati da nastavimo zajedno dalje i da podignemo tu suradnju na još višu razinu. Mislim kako je ovo zaista početak jednog divnog prijateljstva," zaključio je Čulo.

Podijeli