Novosti Sport Događanja

Gorica rekorder po oborinama: Vatrogasci intervenirali od Markuševca do Ščitarjeva

24.09.2019. / Petar Brnada

Velika Gorica tijekom jučerašnjeg je dana oborila rekord u količini padalina te je bila najkišovitiji grad u cijeloj Hrvatskoj!

Naime, u našem gradu palo je nevjerojatnih 95,6 milimetara kiše po četvornom metru, što je posljedično uzrokovalo velike poteškoće s odvodnjom diljem grada i okolice, a na pojedinim prometnicama uslijed obilnih padalina nastao je opći potop.

Kako nam je jutros kazao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Velike Gorice, Borislav Turan, najveću i najzahtjevniju intervenciju imali su u Ulici Andrije Kačiće Miošića, i to u blizini same crkve, uz novoizgrađenu zgradu.

-Cesta je tamo bila u potpunosti poplavljena, šahtovi nisu gutali vodu. Mi smo hitno intervenirali da u početku sve ne ode totalno u onom smjeru u kojemu ne bi smjelo otići, a kasnije je na terenu uz nas bila i VG Vodoopskrba čiji su djelatnici stigli s velikim cisternama za ispumpavanje- otkrio nam je zapovjednik Turan.

Intervencija je bilo doslovce po cijelom području grada, od Markuševca Turopoljskog do Ščitarjeva, a službeno su evidentirane 23 intervencije, iako u javnoj vatrogasnoj postrojbi još uvijek zbrajaju sve aktivnosti.

-Na terenu smo bili negdje od 20 sati pa do 23 sata, u vrijeme kada je definitivno bilo najkritičnije. Na terenu je bilo 14 vozila, što znači da je većina DVD-ova koji imaju opremu bila vani. Vatrogasci su uglavnom bili na intervencijama ispumpavanja vode, no bilo je i polomljenih stabala koje je trebalo ukloniti s prometnica- kazao je Turan.

Podijeli