Novosti Sport Događanja

Jakirović pamti lijepa vremena sa Zagrebom: Ostale su mi samo pozitivne uspomene

24.09.2019. / Damir Žbulj

Veliku Goricu u srijedu očekuje pravi nogometni dan. Prvo će na Udarniku od 15.30 sati s Istrom 1961 kod svog Kurilovca 'gostovati' Ivan Prelec i Damir Grlić Cico, nakon čega će se svi turopoljski ljubitelji nogometa moći 'preseliti' na Gradski stadion, jer će od 18 sati dvoboj šesnaestine finala Kupa igrati HNK Gorica i Zagreb, bivši prvak Hrvatske, koji je danas pao na niske grane i trenutno životari u donjoj polovici ljestvice 4. HNL Središte.

Strateg Gorice Sergej Jakirović ostavio je dubok trag u Kranjčevićevoj, a dres Pjesnika nosio je između 2003. i 2005. godine. Jedne sezone bio je i najbolji asistent HNL-a.

"Pamtim to vrijeme po jako dobroj momčadi koja se okupila, po puno vrhunskih igrača, pa i ne čudi što smo u sezoni 2004./2005. do samoga kraja, do dva ili tri kola prije završetka prvenstva, bili u borbi za naslov prvaka. Na kraju je titulu osvojio Hajduk ispred Intera, a meni su ostale samo pozitivne uspomene na to razdoblje moje igračke karijere", prisjetio se Jakirović.

"Imamo protivnika koji danas igra u četvrtom rangu, ali svjesni smo da je ovo Kup, u kojem su iznenađenja uvijek moguća. Naravno da ću od svojih igrača tražiti maksimalno ozbiljan pristup, profesionalnost i potpuni angažman. Budući da u posljednje dvije prvenstvene utakmice nismo uspjeli postići pogodak, to će nam biti prvi cilj, ali jasno da ih želimo zabiti i više od jednog, odnosno što prije riješiti utakmicu u svoju korist", naglasio je Jakir.

Svoje igrače je pripremio za suparnika...

"Moj je posao biti spreman za svakog protivnika i naravno da znamo tko igra za Zagreb, odnosno koje su kvalitete i nedostaci našega protivnika. Zagreb ima mladu momčad, u kojoj ima perspektivnih igrača, i moramo biti jako oprezni. Ponavljam, u Kupu je uvijek sve moguće i zato je važno što ranije povesti i odvesti utakmicu u smjeru koji nama odgovara", naglasio je Jakirović.

Dvoboj u Kupu dobro će doći Goričanima, kako bi se vratili na pobjedničke staze, ali i kako bi Čabraja i Lovrić odradili suspenzije zbog crvenih kartona zarađenih u Koprivnici. U važnom okršaju protiv Intera u nedjelju u Zaprešiću bit će na raspolaganju...

"To će im pomoći da se na pravi način pripreme za Zaprešić. Svi ostali su na raspolaganju, a o tome tko će igrati odlučit ćemo na dan utakmice", zaključio je Jakirović.

 

Podijeli