Novosti Sport Događanja

Konačni obračun s plastikom u kućanstvu: Naučite kako živjeti bez tog golemog zagađivača

25.09.2019. / Petar Brnada

Gradska knjižnica Velika Gorica u sklopu svog 'Četrtog četrtka' za sutra priprema vrlo zanimljivu radionicu naslova 'Konačni obračun s plastikom' na kojoj ćete moći naučiti kako živjeti bez plastike.

Na prvi pogled, život bez plastike izgleda kao nemoguća misija. Međutim, uz nekoliko praktičnih savjeta koje svatko od nas može provesti, vidjet ćemo da je život bez plastike – i „bez otpada“ – i te kako moguć i zapravo je jednostavniji i ljepši!

To će vam kroz niz primjera pokazati i dokazati voditeljica ovomjesečne radionice Meri Barišić, viša stručna suradnica za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice.

-Uz praktični dio pogledat ćemo i dokumentarni film Stavi u vrećicu!/ Bag it! (hrvatski titlovi, trajanje 80 min), koji je bio prikazan na četvrtom E?! – Okolišnom filmskom festivalu. Stavi u vrećicu!/Bag it! izvrstan je dokumentarac iz kojeg možete saznati kome sve štete plastične vrećice i koliko se (pre)dugo razgrađuju. Kao i sva uporabna plastika, vrećice se gomilaju ne samo na smetlištima, nego i na cestama, u parkovima, u morima i oceanima, a njihova masovna proizvodnja i kratak rok korištenja uzrokuju sve veće hrpe tog teško razgradivog otpada diljem svijeta- najavljuju iz Gradske knjižnice.

Kako dodaju, upravo zato sve važnija postaje edukacija javnosti i širenje svijesti o održivom društvu i nužnosti zaštite okoliša. Svatko može doprinijeti, a knjižnice kao i uvijek trebaju biti svjetionici i rasadnici novih ideja za održivo i zdravo društvo – društvo koje će voditi brigu o našem jedinom staništu – planeti Zemlji.

Radionica 'Konačni obračun s plastikom' održat će se u Središnjem odjelu za odrasle u četvrtak, 26. rujna, s početkom u 18 sati.

Podijeli