Novosti Sport Događanja

Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri

29.09.2019. / Romana Šimek

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana je 21. Županijska smotra koreografiranog folklora na kojoj smo imali priliku vidjeti nastupe devet kulturno-umjetničkih društava.

KUD-ovi su se predstavili sa svojim već pobjedničkim točkama s regionalnih smotri pa smo tako mogli vidjeti koreografiju Gradića uz izvedbu „Zorja“- pjesmama i plesovima Gornje Bistre, čiju koreografiju potpisuje Boris Harfman, dok su Mlačani pripremili izvedbu „Oj milo moje“- pjesme i plesove Moslavine autorice Valentine Šepak Molnar. I na kraju, folkloraši iz Donje Lomnice izveli su “Odriši se barka od kraja“- pjesme i plesove Turnja n.m. čiju koreografiju potpisuje Krunoslav Šokac.

Osim naših folkloraša nastupali su i KUD „PREPOROD“ iz Dugog Sela izvedbom  'Počelo se protuletje' tpirati', KUD „JANUŠEVEC“ iz Prigorja Brdovečkog izvedbom „Moje lane ide u Bostane“, KUD „MAGDALENA“ iz Donje Kupčine izvedbom „Pod mostec“, KUD  „PETAR ZRINSKI „VRBOVEC koji su priredili „Vrbovečku zabavu“, FOLKLORNI ANSAMBL „SVETA NEDJELJA“ izvedbom „Višnja stoji u polju“ te “KUD Mihovil Krušlin” izvedbom “Još ću ovu jesen pudariti”.

Stručni žiri odlučio je kako su najbolju izvedbu imali folkloraši KUD-a Nova Zora stoga će upravo oni nastupati na Državnoj smotri u Čakovcu.

-Osvojili smo prvo mjesto na Županijskoj smotri koreografiranog folklora i predstavljat ćemo naše mjesto,grad i županiju na državnoj smotri u Čakovcu ove godine. Hvala svim članovima,a posebno našem voditelju Krunoslavu Šokcu- poručili su iz KUD-a.

Galerija slika

Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri Devet KUD-ova pokazalo raskoš nošnji svog kraja, no samo će jedni od njih nastupati na Državnoj smotri

Podijeli