Novosti Sport Događanja

Rezultatski osvrt na nogometni vikend

29.09.2019. / Juraj Odrčić

Nogometaši Gorice uspješno su riješili gostovanje kod posljednjeplasiranog Intera u Zaprešiću čime su se popeli za jedno mjesto na prvenstvenoj ljestvici, te sada zauzimaju petu poziciju. Kurilovec se polako vraća prošlogodišnjim rezultatima. Danas je ostvarena treća uzastopna pobjeda, ovoga puta protiv Vrbovca, a jedini strijelac bio je Sudar.

Na klupu Lukavca vratio se Slaven Batovanja s kojim je ostvarena prva pobjeda protiv Zeline u kupu, no za prvenstveno slavlje će morati još pričekati jer je lider prvenstva Karlovac bio bolji i zasluženo slavio. Sljedeći vikend odlaze na gostovanje u Zelinu, te se simpatizeri Lukavca nadaju da bi njihovi nogometaši mogli ponoviti pobjedu iz kup utakmice. Gradići su prekinuli svoj pozitivan niz bez poraza. Bez nekoliko važnih igrača na domaćem terenu bolja je bila Segesta.

Polet predvođen sjajnim Ivanom Zagorcem pobjedio je na teškom gostovanju u Ivaniću, te zasluženo ostaje na čelu ljestvice. Ostali naši predstavnici u JŽNL nisu bili uspješni na svojim gostovanjima. Klas je izgubio u Zdencima i tako ostao na posljednjoj poziciji, a Turopoljac i Lomnica doživjeli su jako teške poraze. Turopoljac u Rakovcu, a Lomnica koja je otišla na put bez nekoliko igrača od Dinama iz Jakovlja.  

Derbi kola 1. ŽNL odigran je u Vukovini gdje je domaći Ban Jelačić u jednoj tvrdoj utakmici uspio pobjediti Lonju pogotkom u samoj završnici susreta. Mraclin je ostvario i sedmu pobjedu u prvenstvu u Vezišću kod Milke Trnine, čime je zadržao dva boda prednosti u odnosu na svoje susjede iz Vukovine. Nedjeljno jutro obilježila je utakmica Meštrice i Vatrogasca, a gosti iz Kobilića odnose kući vrijedne bodove, ponajviše zahvaljujući raspoloženom vrataru. Mladost iz Obrezine u potpunosti je nadigrala Dinamo Hidrel, a Posavec je na domaćem terenu poražen od ekipe Ostrne. Buna je ovo kolo bila slobodna, te je imala mogućnost da u dva tjedna između prvenstvenih utakmica malo poveže vlastite redove kako bi spremno dočekali Zvekovac.

Utakmica u Turopolju nije igrana jer gosti nisu stigli na odigravanje utakmice, te je samim time Turopolje ostvarilo prvu pobjedu. Kupa nastavlja sa odličnim rezultatima, ovaj puta goste su poslali kući sa šest golova u mreži.


REZULTATI:
1. HNL, 10. kolo
Inter Zaprešić – Gorica 0:2  

3. HNL Središte, 6. kolo
Kurilovec – Vrbovec 1:0

4. HNL Središte, 7. kolo
Lukavec – Karlovac 1919 1:3
Gradići – Segesta 0:1

JŽNL, 7. kolo
Naftaš Ivanić – Polet 1:3
Dinamo (J) – Lomnica 7:1
Vatrogasac – Klas 1:0
Rakovec – Turopoljac 8:0

1. ŽNL, 7 .kolo
Milka Trnina – Mraclin 1:4
Ban Jelačić (V) – Lonja 1:0
Posavec – Ostrna 3:4
Meštrica – Vatrogasac 0:3
Mladost (O) – Dinamo Hidrel 4:0
Buna – slobodna

2. ŽNL, 4. kolo
Kupa – Sloboda 6:0
Turopolje – Mladost (B) 3:0 (BB)

Podijeli