Novosti Sport Događanja

Gradići prekinuli mini niz porazom od Segeste

30.09.2019. / Petar Brnada

Nogometaši Gradića nakon lošeg ulaska u prvenstvo, u prethodne tri utakmice osvojili su sedam bodova. Nastavak tog niza tražili su ove nedjelje na domaćem terenu protiv Segeste, no gosti su bili bolji rezultatom 1:0.

Domaća momčad krenula je u ovu utakmicu bez nekoliko važnih igrača: prvog strijelca Hajduka, kapetana Budimira i Štefnera. Gledatelji tijekom utakmice nisu previše uživali u ljepoti nogometne igre, no uzbuđenja nije nedostajalo.

U prvom poluvremenu obje momčadi imale su po nekoliko prilika i poluprilika. Gradići su najviše pokušavali preko Hrženjaka i Brdeka koji je u prvom poluvremenu imao dvije sjajne prilike za postizanje pogotka, no u obje situacije presporo je reagirao i spetljao se prilikom realizacije. Gosti su nakon gužve u kaznenom prostoru domaćina pogodili stativu. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0, a treba spomenuti da je sudac propustio dosuditi kazneni udarac za Segestu nakon Krstanovićevog igranja rukom unutar 16 metara.

Odmah na početku drugog poluvremena u gostujućem kaznenom prostoru srušen je Župetić, rekli bismo klasični kazneni udarac, no ne i za suca Novaka. Možda je u mislima imao situaciju iz prvog poluvremena, pa je ovu situaciju kompenzirao s onom.

Tijekom drugog poluvremena Segesta je polako preuzimala konce igre, iako nije imala nekih prevelikih prilika. Utakmica je odlučena u 75. minuti kada Alapić prolazi desnom stranom, ulazi u kazneni prostor, vraća povratnu loptu na sedam metara gdje je u mrežu posprema Matić. Do kraja susreta Gradići nisu imali prilika za postizanje pogotka, radilo se o stihijskim napadima, a veću inicijativu unatoč vodstvu imali su igrači Segeste.

Igrači Gradića možda su zaslužili i bod, no loša realizacija u prvom poluvremenu, kao i dekoncentracija i nesmotrenost u obrani prilikom dobivanja pogotka, odlučili su ovaj susret. U sljedećem kole Gradići gostuju u Zaboku, a nakon toga domaću utakmicu igraju protiv trenutno prvoplasiranog Karlovca. 

Podijeli