Home Izdvojeno FOTO Gorica domaćin najboljim OPG-ovcima

FOTO Gorica domaćin najboljim OPG-ovcima

Za najbolji OPG na području Hrvatske ove je godine proglašen OPG Bačani kojem je uz laskavu titulu pripala i nagrada od 30 tisuća kuna

PODIJELITE

Velika Gorica jučer je bila domaćin izboru najboljih OPG-ova u Republici Hrvatskoj “OPG Zlata vrijedan” koji su organizirali Ministarstvo poljoprivrede i Večernji list. Zagrebačku županiju predstavljao je OPG Danijela Horvatića iz Stare Kapele u Općini Dubrava koji je osvojio drugo mjesto. “ Nagrada mi puno znači, ovakvo priznanje ne možeš dobiti svaki dan”, govori Danijel Horvatić čiji se OPG bavi stočarstvom i ratarstvom, ali proizvodnjom mlijeka te tovom junadi. “Na gospodarstvu trenutno imamo 150 goveda, od čega je 60 mliječnih krava”, kaže Danijel.

Za najbolji OPG na području Hrvatske ove je godine proglašen OPG Bačani kojem je uz laskavu titulu pripala i nagrada od 30 tisuća kuna, OPG Danijela Horvatića iz Stare Kapele u Općini Dubrava pripalo je priznanje za drugo mjesto, dok je treće mjesto ove godine osvojio OPG Robert Čondić. Nagradom za najbolji OPG u kategoriji mlade nade proglašen je OPG Katarina Peršurić Bernobić.

“Čestitam nagrađenima uz želju da i dalje nastave s uspješnim radom jer upravo su poljoprivredna obiteljska gospodarstva budućnost poljoprivredne proizvodnje u našoj državi”, poručio je gradonačelnik, Dražen Barišić.