Novosti Sport Događanja

Goričani odali počast žrtvama Vukovara pa uzeli bodove kod lidera u Vinkovcima

13.10.2019. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice uspješnu su odradili gostovanje u Slavoniji kod vinkovačke Spačve! Upisali su pobjedu kod dosadašnjeg lidera Paket 24 Premijer lige, a odvojili su i vrijeme kako bi tradicionalno otišli do Vukovara posjetiti Ovčaru, groblje i Memorijalni centar, položiti vijence i zapaliti svijeće u čast svih poginulih hrvatskih branitelja.

Protiv Spačve vodila se velika 'bitka' na parketu, domaćin je imao početnu prednost, Goričani su predaha uspjeli doći i do minimalnog vodstva pa u nastavku prelomiti dvoboj na svoju stranu, rezultatom 32:28, što je Goričanima drugo ovosezonsko slavlje.

Briljirao je Rudolf Zvonimir Šafranko s devet golova iz isto toliko pokušaja, a nepogrešivi su bili i Davor Ćavar sa šest, Laljek s pet, Ljubić s četiri te Ereš s tri postignuta pogotka.

U idućem kolu ekipu Andrije Nikolića u subotu očekuje susret s Varaždinom, koji je u subotu kod kuće nadigrao Dubrovnik s 33:26. Umag je kod kuće poražen od Sesveta 21:24, u nedjelju igraj Bjelovar i Dubrava, dok će odgođeni dvoboj Zamet i Poreč igrati 15. listopada.

(Foto: RK Spačva Vinkovci)

Podijeli