U Kupljenovu otvorena tvornica svježe tjestenine

U Kupljenovu pored Zaprešića otvoren je novosagrađena tvornica tvrtke „Naše klasje“, najvećeg proizvođača svježe tjestenine u Hrvatskoj. Time je došlo do osjetnog povećanja proizvodnih kapaciteta ove tvrtke koja, uz svježu tjesteninu pod brendom „Aurelia“, tržište opskrbljuje i sirovinama za pekarstvo, a od sada će proizvoditi i umake. Ulaganja u gradnju i opremanje tvornice prelaze 38 milijuna kuna, od čega je ostvareno pravo na sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od oko 15 milijuna kuna.

„Proteklih 18 godina uspješno smo radili i taj nam je rad dao priliku da sada investiramo u novu tvornicu. Cilj nam je pojačati izvoz, zadnjih sedam godina imamo konstantan izvoz od preko 35 posto, a želja nam je da on bude i preko 50 posto. Ciljamo da naša „Aurelija“ postane značajan brend od Jadrana do Baltika. Sada izvozimo u desetak zemalja, od Grčke do Njemačke, a nedavno smo potpisali i ugovor za izlazak na švedsko tržište“ na svečanosti otvorenja tvornice rekao je Zoran Šimunić, vlasnik i direktor „Našeg klasja“. Tvrtka zapošljava 40 radnika i dosad je radila na dvije lokacije.

„Naša razvojna strategija počiva na pet pravaca: suradnji znanstvenika i poduzetnika, suradnji maloga poduzetnika i tržišnih lidera, izvozu, informatizaciji i respektu prema zaposlenicima“, dodao je Šimunić, posebno istaknuvši suradnju s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu. Zahvalio je i gradskim službama Zaprešića, rekavši da je Zaprešić primjer „kako privući investitore i učiniti ih zadovoljnim.“

Otvorenju novosagrađene tvornice, uz ostale, prisustvovali su potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.