Novosti Sport Događanja

Provaljeno u pečenjaru u centru grada, u Vidrićevoj uhvatili muškarca sa 'speedom'

11.11.2019. / Petar Brnada

Uz provale u obiteljske kuće na području Kravarskog o kojima smo pisali jutros, velikogorička policija izvijestila je i o jednoj provali u pečenjaru koja se dogodila tijekom proteklog vikenda, u noći sa subote na nedjelju.

Naime, nepoznati počinitelj u vremenu od 22 do 07:40 sati provalio je u pečenjaru koja se nalazi u Ulici Slavka Kolara 2a te pokrao polog iz ladice.

-Nepoznati počinitelj prikladnim predmetom razbio je staklo na prodajnom pultu te kroz nastali otvor ušao u unutrašnjost gdje je iz ladice izvršio krađu od 100 kuna pologa u sitnim kovanicama- kazali su danas u PP Velika Gorica.

Iz policije su pritom izvijestili i o zaustavljanju jednog sugrađanina koji je kod sebe imao dva paketića droge, takozvane 'speed'. Speed ili metamfetamin, stimulativna je droga koja ispuštanjem dopamina u krv izaziva ovisnost, a poznata je još i kao “meth”, “chalk’ ili “glass“.

-U nedjelju oko 2 sata u Ulici Vladimira Vidrića zaustavljen je i legitimiran hrvatski državljanin sa područja Velike Gorice, a koji je kod sebe posjedovao dva paketića praškaste materije, tzv. droge speed. Droga mu je oduzeta te je protiv njega podnesen Optužni prijedlog pri Prekršajnom sudu u Velikoj Gorici- rekli su u policiji.

U zadnjih deset dana evidentirano je 55 raznoraznih događaja od čega je 15 kaznenih djela od kojih se 10 progoni po službenoj dužnosti dok je u slučaju pet kaznenih djela progon predviđen privatnom tužbom. Kako su dodali iz policije, od 1. do 11. studenog na području grada zabilježena su i četiri nasilja u obitelji te 17 prometnih nesreća.

Podijeli