Home Izdvojeno Parkiranje nikad jeftinije uz novu aplikaciju, a u četvrtak i besplatno

Parkiranje nikad jeftinije uz novu aplikaciju, a u četvrtak i besplatno

VG Komunalac uvodi pametnu aplikaciju "PayDo" za sve vrste parkirnih karata

PODIJELITE

Parkiranje na području Grada Velike Gorice od sada će se moći plaćati putem mobilne aplikacije ‘PayDo’. Aplikaciju mogu koristiti fizičke osobe i tvrtke, a korištenjem spomenute aplikacije štedi se novac i vrijeme. Naime, korisnici ove aplikacije više ne plaćaju troškove SMS-a mobilnom operateru.

Kako to funkcionira?

Prilikom plaćanja karte, aplikacija automatski prepoznaje grad i zonu parkiranja u kojoj se korisnik nalazi, a naplata se vrši izravno s računa (kartice). Samim time, došao je kraj lutanjima u potrazi za tablom sa oznakama zone i broja za SMS uslugu. Preko e-maila i unutar same aplikacije, korisnik dobiva potvrdu i račun o transakciji.

Aplikaciju koja je u Hrvatskoj od milja već prozvana „Pajdo“, koristi više od 200.000 ljudi, postoji u više od 60 gradova u Hrvatskoj, a najjednostavniji je način za kupnju satne, dnevne, tjedne, mjesečne ili godišnje parkirne karte.

Kako doznajemo, u Velikoj Gorici će u početku biti moguća samo kupnja satne dok se sve ne testira do kraja, a nakon toga će se moći kupovati i dnevne, tjedne, mjesečne karte…

Usluga je dostupna putem AppStore ili Google Playa. Pristup aplikaciji je jednostavan i započinje registracijom korisnika nakon čega slijedi unos registarske oznake vozila i odabir željene parkirne karte koju plaćate karticom. Vaši podaci su, naravno, cijelo vrijeme zaštićeni.

I dalje ostaje mogućnost plaćanja parkirne karte SMS –om, ali ova je opcija povoljnija jer je mogu koristiti svi, besplatna je, a dok za svaku SMS poruku domaćem operateru plaćate 75 lipa što je prosječna ušteda, ovisno o zoni i cijeni – čak do 25% po karti.

21. studeni. – Dan besplatnog parkiranja

Stranim državljanima, turistima i stanovnicima u gotovo svim većim hrvatskim gradovima, aplikacija PayDo i Mastercard ponovno u Hrvatskoj nude parkiranje bez troška u četvrtak 21. studenog, kada se obilježava Dan besplatnog parkiranja, kojem će se po prvi puta priključiti i Grad Velika Gorica.

Bilo da parkirate u mjestu stanovanja ili putujete na neku od lokacija gdje je PayDo aplikacija aktivna, postojećim i novim korisnicima aplikacije na dan akcije dostupno je preuzimanje deset satnih parkirnih karata za maksimalno dvije registarske oznake bez troška.

Besplatna usluga 21. studenog tako će biti dostupna i u našoj Velikoj Gorici, a prvi korak je naravno preuzimanje besplatne mobilne i web aplikacije PayDo na platformama za iOS i Android (App Store, Google Play). Nakon prijave u aplikaciju i registracije Mastercard kartice, aplikacija sama prepoznaje grad i zonu, a kao način plaćanja potvrđuje se opcija “Besplatno uz Mastercard“. Parkiranje je ostvareno u svega nekoliko klikova. Jednostavno, zar ne?

VG Komunalac prati trendove

„VG Komunalac kao Gradsko komunalno poduzeće teži svakoj vrsti digitalizacije svojih usluga kako bi korisnicima olakšali svakodnevicu, smanjili nepotrebnu papirologiju te uštedili vrijeme, a uvođenjem ove aplikacije napravili smo još jedan korak u tom smjeru. I dalje, naravno, ostaju mogućnosti plaćanja SMS-om kao i na samom aparatu na parkiralištu. Stoga, pozivamo sve naše sugrađane da preuzimanjem i korištenjem PayDo aplikacije olakšaju i ubrzaju plaćanje parkirnih karti, ali i uštede pokoju kunu”,  rekao je Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca.

Sve druge upite možete uputiti na broj telefona: 6566-852, 6566-853 i e-mail: parking@vgkomunalac.hr