Novosti Sport Događanja

Odigrani posljednji jesenski susreti većine klubova – derbi Gradića i Lukavca bez pobjednika

25.11.2019. / Juraj Odrčić

Naša nogometna najava ovoga vikenda bila je gotovo pa u potpunosti točna. Gorica je ostvarila vrijednu pobjedu u utakmici protiv Varaždina. Gosti su na početku imali dvije prigode, no tijekom utakmice Gorica je uspostavila igru i slavila. Još jednom se potvrdila ona teza da Gorica mnogo teže igra protiv „slabijih“ protivnika. No, pamtit će se pobjeda i nastavak borbe za europske pozicije.

Kurilovec je na domaćem terenu propustio još jednu pobjedu. Dva neriješena susreta na domaćem terenu protiv momčadi koje se bore za opstanak koštale su Kurilovčane borbe za prvu poziciju. Ponovno težak i blatnjav teren na kojem ne postoji previše mogućnosti za igru i koji ne odgovara domaćinu koji teži igri. Međutim, da je netko prije sezone rekao da će ovi dečki ostvarivati tako dobre rezultate, većina nebi vjerovala.

Turopoljski derbi 4. HNL igran je u Gradićima. Domaćini su poveli pogotkom svog najboljeg strijelca Hajduka, nakon čega su gosti preokrenuli, a konačni rezultat ponovno je postavio Hajduk iz kaznenog udarca. Ovim remijem domaćini su zaključili jako dobru nogometnu jesen u kojoj su se smjestili u sredinu prvenstvene ljestvice, a gosti u subotu igraju odgođenu utakmicu na domaćem terenu s Moslavinom. Lukavec u toj utakmici mora tražiti pobjedi kako bi se odmaknuo od najugroženijeg mjesta na ljestvici i kako bi dali dobar rezultatski predznak za proljeće.

Polet je slavio u Križu, te na taj način osigurao drugo mjesto u JŽNL iza vodeće SU-LE. Iako su nastupili bez svog najboljeg strijelca Zagorca, pobjeda nije dolazila u pitanje. Kako bi osigurali drugo mjesto pomogla im je momčad Turopoljca koje je svladala Rugvicu pogotkom Milatovića pred kraj susreta. Minimalnu pobjedu ostvarila je i Lomnica koja im omogućuje miran zimski san, no prije njega moraju odraditi zaostalu utakmicu u Samoboru. Ako na gostovanje odu kompleti, velika je vjerojatnost da ostvare pozitivan rezultat. Klas je završio jednu jako lošu polusezonu porazom od vodeće momčadi SU-LE, te zauzima posljednje mjesto na ljestvici. Što će se događati u zimskim mjesecima i da li postoji mogućnost da okrenu ploču, vidjet ćemo.

Mraclin je suvereno promarširao kroz Kloštar, domaćin je dobro i prošao, a dobio je sedam komada. Ovom pobjedom Mraclin prezimljava na drugom mjestu i susjedima iz Vukovine puše za vratom. U subotnjem derbiju Vatrogasac je na domaćem terenu poražen od Lonje, a istoga dana gosti iz Milke Trnine nisu došli na gostovanje u Obrezinu. Meštrica je slavila protiv Ostrne, možda i teže nego što se očekivalo. Susjedski derbi između Dinamo Hidrela i Posavca završen je pobjedom gostiju iz kaznenog udarca u posljednjoj minuti. Ovom pobjedom gosti su sigurno zadovoljni ostvarenjima ove jeseni, a domaći su daleko od onoga što su najavljivali na ljeto. Najveće probleme od svih naših klubova ima Buna koja je lagano izgubila od Dubrave i koja je jedva dočekala zimske praznike da vidi kako će dalje.

REZULTATI

1. HNL, 16. kolo
Gorica – Varaždin 1:0

3. HNL Središte, 14. kolo
Kurilovec – Špansko 1:1

4. HNL Središte, 15. kolo
Gradići – Lukavec 2:2

JŽNL, 15. kolo
Sloga – Polet 1:3
Klas – SU-LA 1:4
Turopoljac – Rugvica Sava 1:0
Lomnica – Strmec 1:0

1. ŽNL Istok, 15. kolo
Meštrica – Ostrna 2:1
Mladost – Milka Trnina 3:0
Dinamo Hidrel – Posavec 1:2
Kloštar – Mraclin 0:7
Buna – Dubrava 1:4
Vatrogasac – Lonja 0:3
Ban Jelačić – slobodan

Podijeli