Novosti Sport Događanja

Raznolik program ovogodišnjeg Adventa u Gorici

25.11.2019. / Romana Šimek

Vrijeme Adventa polako se približava. Da, već osjetimo miris kobasa, fritula i kuhanog vina! Dobra zabava, fina klopa, jedinstveni događaji, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas u središtu našeg grada. Ulaštite klizaljke jer ćemo manifestaciju Prosinac u Gorici otvoriti u petak, 6. prosinca u parku ispred Muzeja Turopolja, nakon čega će i klizalište postati otvoreno za sve ljubitelje snijega i leda. Osim u klizaljkama,  Grinča ćete moći vidjeti i na štulama, a dodatno će nas zagrijati Vatreni show Triko Cirkus Teatra. 

Raznolik program u kojem će zasigurno ponajviše uživati najmlađi Goričani bit će raspoređen u parku i okolnom prostoru Muzeja Turopolja. Upravo će taj park postati pravo čarobno Božićno selo. Kako su nam potvrdili iz Turističke zajednice blagdanski ugođaj će upotpuniti brojni izvođači poput Pirata, grupe Meritas, grupe Nazaret, Pravila igre, TS Lajbeki, Mungos Brothers Blues Band u pratnji svojih učenika, Songkillersi, Nina Kraljić, TS Barabe, Bang Bang, The Changes, dok ćemo Novu godinu dočekati uz grupu Harmonija. 

Park će postati Vilenjački poligon, gdje će mališani moći sudjelovati u raznim igraonicama, radionicama te pogledati raznolike lutkarske i mađioničarske predstave. Nemojte Djeda Božićnjaka čekati doma, potražite ga u gradu, a pisma u kojima će se sakriti najljepše blagdanske želje pisat će se u nekoliko termina uz pričanje čarobnih priča. Izrađivanje božićnih ukrasa, žive božićne kugle, radionice šivanja i vezenja, oslikavanje lica, izrada šivanih blagdanskih čestitki dio su programa u kojima podjednako mogu uživati mali, ali i veliki te pokazati svoju kreativnost, a možda i izraditi poklon koji će svojim najmilijima ostaviti ispod jelke. 

Kakav bi to bio Advent bez poklona, a svu dobru djecu Djedica će nagraditi na Dan grada, a za uspomenu tu je i nezaobilazno fotografiranje. 

Program u Božićnom selu održavat će se svakog radnog dana od 16 do 20 sati, a brojne lokalne delikatese i razne suvenire pronaći ćete na božićnom sajmu radnim danom od 16 do 22 sata te vikendom od 9 do 23 sata. 

Podijeli