Novosti Sport Događanja

FOTO Završen 100. rođendan KUD-a 'Nova Zora' koji se u Lomnici slavio cijele godine!

25.11.2019. / Petar Brnada

Kulturno-umjetničko društvo Nova Zora iz Donje Lomnice još u lipnju je održalo veliku svečarsku sjednicu kojom je obilježilo svoj veliki jubilej- čitavo jedno stoljeće djelovanja i predanog rada unutar kojih su s ljubavlju čuvali turopoljsku, Lomničku, a u globalu i hrvatsku kulturnu baštinu i tradiciju.

A protekle subote su, pak, još jednim druženjem uz ples i pjesmu te velikom feštom označili kraj tog rođendan koji se zapravo cijele godine slavio u Lomnici.

Kako je još prigodom svečarske sjednice rečeno na samome početku sjednice, biti sto godina prisutan u nekome mjestu i trajati toliko dugo govori samo za sebe, i moguće je samo uz ljubav prema svom narodu i svojoj tradiciji, i baštini, kao i uz ljubav prema čovjeku. A ta iskrena ljubav prema ljudima i svemu onome što rade itekako se mogla osjetiti te večeri koja je bila prožeta emocijom, a sjaj u očima koji je potekao iz suza radosnica bio je glavni motiv cjelovečernjeg druženja.

Sa Lomničanima je i sinoć bio zamjenik gradonačelnika, Krešimir Ačkar, koji je još jedanput iskoristio prigodu da im zahvali na vrijednom i predanom radu koji ne jenjava već čitavo jedno stoljeće.

-Od srca im hvala na entuzijazmu, kvaliteti i primjeru koji pružaju u održavanju naše baštine uz želju da i u idućih 100 budemo jednako uspješni- kazao je zamjenik Ačkar.

Galerija slika

FOTO Završen 100. rođendan KUD-a 'Nova Zora' koji se u Lomnici slavio cijele godine! FOTO Završen 100. rođendan KUD-a 'Nova Zora' koji se u Lomnici slavio cijele godine! FOTO Završen 100. rođendan KUD-a 'Nova Zora' koji se u Lomnici slavio cijele godine! FOTO Završen 100. rođendan KUD-a 'Nova Zora' koji se u Lomnici slavio cijele godine! FOTO Završen 100. rođendan KUD-a 'Nova Zora' koji se u Lomnici slavio cijele godine! FOTO Završen 100. rođendan KUD-a 'Nova Zora' koji se u Lomnici slavio cijele godine! FOTO Završen 100. rođendan KUD-a 'Nova Zora' koji se u Lomnici slavio cijele godine! FOTO Završen 100. rođendan KUD-a 'Nova Zora' koji se u Lomnici slavio cijele godine! FOTO Završen 100. rođendan KUD-a 'Nova Zora' koji se u Lomnici slavio cijele godine! FOTO Završen 100. rođendan KUD-a 'Nova Zora' koji se u Lomnici slavio cijele godine! FOTO Završen 100. rođendan KUD-a 'Nova Zora' koji se u Lomnici slavio cijele godine!

Podijeli