Novosti Sport Događanja

Jelušić ispred SDP-a: 'Zoran Milanović jedini je ozbiljan kandidat'

19.12.2019. / Petar Brnada

Na prijedlog Županijske organizacije SDP-a i predsjednika Mihaela Zmajlovića za danas kasno popodne sazvana je tiskovna konferencija na temu predsjedničkih izbora- najaktualniju temu ovih dana u Hrvatskoj.

Zmajlović je iskoristio priliku da pozove sve Velikogoričanke i Velikogoričane da u nedjelju, 22. prosinca, izađu na izbore, kao i sve stanovnike Zagrebačke županije.

-Smatram su ti izbori važni jer ovdje ne biramo samo ljude, ne biramo između Kolinde, Škore i Zorana Milanovića, već biramo između dvije različite Hrvatske. S jedne strane Hrvatske koja je nazadna i koja nas tjera u mrak ekstremne desnice i s druge strane Hrvatske koja nudi perspektivu, budućnost i jednu progresivnu Hrvatsku- kazao je Zmajlović dodavši da zato koristi priliku da pozove sve da izađu na izbore i izaberu jednu takvu Hrvatsku.

Na konferenciji je uz Zmajlovića, zamjenicu župana Zagrebačke županije Nadicu Žužak i predsjednika GO SDP-a Zagrebačke županije Ozrena Robića te gradskog vijećnika SDP-a Marija Zdelara, danas bio i član predsjedništva SDPH Ivo Jelušić koji je naglasio da bez obzira što imamo 11 kandidata, ustvari izbor nije velik.

-S jedne strane imamo dva kandidata sa desnice koja nudi dosadašnju aktualnu predsjednicu koja je opet jednom svojom izjavom zasjenila cijelu kampanju o navodnom kriminalu i korupciji u tajnim službama. Dogodilo se nešto što se predsjedniku jedne ozbiljne države ne smije dogoditi. Dogodilo se da je jezik bio brži od pameti i da je rekla ustvari ono što ne misli pa se onda pokušavala ispravit. Dakle predsjednica je blago rečeno lupetala, a to se ozbiljnoj državi i ozbiljnoj predsjednici ne smije dogoditi. S druge strane imamo Miroslava Škoru koji je pri kraju svoje karijere odlučio promijeniti zanimanje; umjesto dosadašnjeg uspješnog zabavljača i pjevača postao je loš glumac hrvatske desnice, glumi desničara i to mu ne ide- poručio je Jelušić.

Kako je nastavio, jedini ozbiljan je Zoran Milanović, uz dužno poštovanje svim kandidatima pa i ovima s ljevice, ali građani ako žele da Hrvatska izgleda normalno, pristojno, uljudno i kako bi trebala, imaju jedini ozbiljan izbor, a to je Zoran Milanović.

Što se tiče upućenog pitanja o očekivanjima kako će proći njihov kandidat na području Zagrebačke županije i grada Velike Gorice kao najvećeg grada, Zmajlović je kratko rekao da očekuje da Zoran Milanović ulazi u drugi krug.

-Očekujem da će biti favorit i da će pobijediti već u prvom krugu, a u drugom krugu očekujem pobjedu. To je ono što u ovom trenutku mogu reći s obzirom da nitko nema čarobnu kuglu, ali prema onome što vidim, atmosferi i onome kako građani reagiraju to je moje predviđanje- završio je Zmajlović.

Galerija slika

Jelušić ispred SDP-a: 'Zoran Milanović jedini je ozbiljan kandidat' Jelušić ispred SDP-a: 'Zoran Milanović jedini je ozbiljan kandidat' Jelušić ispred SDP-a: 'Zoran Milanović jedini je ozbiljan kandidat' Jelušić ispred SDP-a: 'Zoran Milanović jedini je ozbiljan kandidat' Jelušić ispred SDP-a: 'Zoran Milanović jedini je ozbiljan kandidat' Jelušić ispred SDP-a: 'Zoran Milanović jedini je ozbiljan kandidat'

Podijeli