Novosti Sport Događanja

Nema blagdana za lopove: Na sami Božić provaljeno u tri obiteljske kuće

27.12.2019. / Petar Brnada

Lopovi, nažalost, nisu mirovali niti ovih blagdana pa je tako sami dan Božića obilježen sa tri provale u obiteljske kuće na području grada.

Do prve provale došlo je u Velikoj Mlaki gdje je nepoznati počinitelj u vremenu od 13:20 do 17 sati provalio u kuću 81-godišnjeg vlasnika koja se nalazi u Lackovićevoj ulici.

-Kazneno djelo izvršeno je na način da je nepoznati počinitelj prišao prozoru koji je razbio, ušao u kuću pa iz prostora dnevnog boravka izvršio krađu novca nakon čega se udaljio u nepoznato. Šteta nije velika, ali se ipak radi o kaznenom djelu teške krađe zbog samog načina počinjenja- rekli su jutros u PP Velika Gorica.

Istoga dana, na Božić, od 16 do 21:30 sati u mjestu Gornje Podotočje izvršena je provala u kuću u vlasništvu 58- godišnje žene. Uporabom tjelesne snage obijena su ulazna vrata kuće odakle je izvršena krađa veće količine zlatnog nakita kao i novca.

Šteta nastala ovim kaznenim djelom cijeni se na preko 10 tisuća kuna, izvijestili su iz goričke policije.

Na meti lopova na Božić se našla i kuća na Trgu kralja Tomislava u vlasništvu 88- godišnjakinje. Kako su nam rekli iz policije, nepoznati počinitelj prikladnim je alatom obio ulazna vrata kuća no u tom trenutku je uočen od vlasnice kuće pa je pobjegao sa mjesta izvršenja kaznenog djela bez da je išta otuđio.

U proteklih tjedan dana, odnosno od 21. do 27. prosinca, na postajnom području Velika Gorica zabilježeno je sveukupno 26 događaja. Među tim događajima je 11 kaznenih djela od kojih se njih šest progoni po službenoj dužnosti dok je u slučaju pet kaznenih djela progon predviđen po privatnoj tužbi.

U proteklih sedam dana zabilježena su i dva nasilja u obitelji te pet prometnih nesreća, dodali su iz PP Velika Gorica.

Podijeli