Novosti Sport Događanja

Napuhao 1,47 promila: Muškarac (36) u centru sletio s ceste i prouzročio prometnu nesreću

07.01.2020. / Petar Brnada

U vikendu koji je za nama na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“, prilikom koje su naši plavci utvrdili ukupno 10 ciljanih prekršaja.

U jednakom broju evidentirani su prekršaji prekoračenja brzine te prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, a tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 13 ostalih prekršaja iz domene prometa.

Rekorder po izmjerenim promilima ovog je vikenda bio 36-godišnjak koji je u subotu oko 21:55 sati sudjelovao u prometnoj nesreći. Kako su naveli iz PP Velika Gorica, muškarac se osobnim automobilom kretao kolnikom Kurilovečke ulice, a dolaskom do raskrižja sa ulicom Matice Hrvatske sletio je sa kolnika i učestovao u prometnoj nesreći sa materijalnom štetom.

-Alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola dok je u organizmu imao 1,47 g/kg alkohola, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i isključen je iz prometa, a na mjestu događaja izdan mu je Prekršajni nalog- priopćili su iz velikogoričke policije.    

Iz PP Velika Gorica dodali su da su se u vrijeme provođenja akcije dogodile dvije prometne nesreće sa materijalnom štetom, dok se tijekom ostatka vikenda dogodila jedna prometna nesreća sa materijalnom štetom. 

Podijeli