Novosti Sport Događanja

Gotovo stotka: Košarkaši Gorice u nastavku pregazili Šibenku

07.01.2020. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice sjajno su krenuli u nastavak sezone, domaćom uvjerljivom pobjedom nad Šibenkom s 99:80 (20:26, 29:21, 24:11, 26:22), u prvoj utakmici odigranoj u novoj 2020. godini. 

Gosti su u prvoj četvrtini koristili pogreške Goričana te su nakon prvih deset minuta imali šest poena viška. Međutim, do poluvremena je ekipa Josipa Sesara okrenula rezultat u svoju korist (49:47), a furioznom trećom dionicom u potpunosti je slomila otpor suparnika.

U posljednjih deset minuta domaći su rutinski priveli susret kraju i još jednom potvrdili kako spadaju u sam vrh hrvatske košarke, među četiri najbolje ekipe domaćeg prvenstva.

Ponovno je Sesar sjajno rotirao svoje igrače, a prednjačio je ovaj put sjajni Ivan Vučić s 23 poena za 17 minuta provedenih na parketu.

Iz igre je imao sjajnih 7/8, od čega je ubacio tri trice iz četiri pokušaja. Imao je savršeni učinak za dvicu (4/4), a čak je s linije slobodnih bacanja imao više promašaja (6/8).

Majcunić (6/7) i Brzoja dodali su po 14 koševa, Mazalin je ubacio 12, a Miković 11 poena, dok je Kapusta uz tek dva poena imao sjajnih sedam asistencija i isto toliko skokova.

U dresu Šibenke s 15 poena, šest asistencija i šest skokova prednjačio je donedavni igrač Gorice Ivan Vraneš.

Sesarova momčad upisala je u 14. kolu svoju desetu ovosezonsku pobjedu, koliko ima i KK Split. Na vrhu je Zadar sa samo jednim porazom, ispred Cibone koja je ove sezone izgubila dvaput. 

Ubrzani ritam je pred Goričanima, koji u subotu u prvenstvu gostuju kod Hermes Analitice, dok idući tjedan prvo u srijedu kod Dubrave igraju dvoboj osmine finala Kupa Kreše Ćosića i love novi plasman na završnicu. Samo tri dana kasnije na svom parketu u HT Premijer ligi dočekuju Sonik Puntamiku.

Podijeli