Novosti Sport Događanja

Šivanje, krojenje, heklanje, crtanje i make up radinica u POUVG-u, upisi u tijeku!

08.01.2020. / Romana Šimek

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica i u novoj godini kreće s raznim radionicama i edukacijama za sugrađane. U tijeku su upisi make-up radionice by Vesna Ćopić, tečaj krojenja i šivanja, škola crtanja te radionica heklanja. 

Make-up radionica

Na radionici šminkanja ćete naučiti naglasiti svoju ljepotu te istaknuti najljepše i najzanimljivije dijelove lica. Zaboravite na mnogobrojne savjete o šminkanju i make-up upute dostupne na Internetu. Uz vodstvo i edukaciju profesionalne vizažistice Vanese Ćopić, na najbolji ćete način savladati sve vještine make-upa.

Edukacija obuhvaća osnove šminkanja, a odvijat će se u malim grupama. Radionica je namijenjena ženama i muškarcima, a najniža dobna granica polaznika je 16 godina. Pribor za rad je osiguran, a polaznici će učiti osnove make-upa koristeći proizvode renomiranih kozmetičkih tvrtki. Više o radionici.

Tečaj krojenja i šivanja

Osnovni tečaj obuhvaća uvod u osnove krojenja i šivanja, tehnike rukovanja šivaćim priborom i strojem, šivanje jednostavnih stvari (zavjese, jastučnice, stolnjaci), prepravke odjevnih predmeta i sl.

Napredni tečaj je namijenjen onima koji imaju osnovno znanje. Podrazumijeva krojenje i šivanje složenijih odjevnih predmeta. Pristup je individualan te svaki polaznik/ica kroz praktični rad savladava tehniku krojenja i šivanja željenog odjevnog predmeta. Više o radionici.

Škola crtanja

Škola crtanja/Likovna radionica namijenjena je osnovnoškolcima sa svrhom usvajanja temeljnog vizualnog jezika poticanjem likovnog govora likovno – tehničkim sredstvima. Koristit će se tehnike crtanja, akrila, akvarela i prostorno-plastičnog oblikovanja uz primjenu različitih materijala poput olovke, uljena, tinte, papira, žice, boje, kista i sl.

Kao ciljeve ističemo primjenu vlastitog iskustva i rješavanje postavljenih likovnih problema, osvješćivanje sposobnosti promatranja i otkrivanja oblika i pojava, razvijanje orijentacije u prostoru i oblikovno – stvaralačke sposobnosti te zapažanje opipom i vidom. Namjera je kod djeteta postići kreativne i izražajne sposobnosti. Više o radionici. 

Radionica heklanja

Dragocjene vještine koje su baštinile naše bake polako padaju u zaborav, baš poput heklanja. Radionica se organizira kako bismo od zuba vremena spasili tu vrijednost, svoj dom ukrasili raznim heklanim predmetima ili izradili unikatne odjevne predmete za naše najmlađe (haljine, cipelice, kapice, trake za kosu…). Više o radionici.



Podijeli