Novosti Sport Događanja

Oštećeni za više od 90 000 kuna: Supružnici ostali bez novca, nakita te skupocjenih ženskih torbica

10.01.2020. / Petar Brnada

Velikogorička policija proteklog petka zaprimila je dojavu o provali u stan koji se nalazi u Zagrebačkoj ulici, a iz kojega su još uvijek nepoznati lopovi odnijeli novac, nakit te torbice vrlo visoke vrijednosti.

Kako su nam jutros kazali u PP Velika Gorica, provala je izvršena u vremenu od 17:15 do 20:30 sati na način da je nepoznati počinitelj prišao prizemnom dijelu stambene zgrade i tom prilikom polomio staklo na prozoru stana. Potom je otvorio prozor te ušao u stan u kojemu je pronašao novac, zlatni nakit, ali i skupocjene ženske torbice koje su među otuđenim predmetima vjerojatno i najvrjednije stavke.

Naime, radi se o svjetski poznatim markiranim ženskim torbicama pa tako prouzročena šteta iznosi više od 93 000 kuna.

Gorička policija u ovom je tjednu zabilježila i jedan pokušaj provale u skladište trgovine Mlin i pekare u mjestu Bukevje, a koji se dogodilo u noći sa 7. na 8. siječnja, u vremenskom razdoblju od 20 do 08:30 sati.

-Nepoznati počinitelj došao je do skladišnog prostora trgovine koji je fizički odvojen od same trgovine pa je podesnim alatom obio lokot na vratima pa ušao u skladište gdje se kretao, no iz za sada nepoznatog razloga nije ništa otuđio te se udaljio u nepoznato- rekli su u policiji.

U proteklih sedam dana, od 4. do 10. siječnja, na postajnom području PP Velika Gorica zabilježena su sveukupno 23 razna događaja. Od toga su evidentirana četiri kaznena djela; dva se progone po službenoj dužnosti dok je u preostala dva kaznena djela progon predviđen po privatnoj tužbi.

Iako je iza nas božićno-novogodišnje razdoblje zabilježeno je i pet slučajeva nasilja u obitelji te sedam prometnih nesreća.

Foto: Ilustracija/ Pixabay

Podijeli