Novosti Sport Događanja

Preko vikenda zbog brzine kažnjeno 14-ero vozača, 35- godišnjak sa 1,12 promila najpijaniji za volanom

13.01.2020. / Petar Brnada

Velikogorička policija je i tijekom proteklog vikenda temeljem plana PU Zagrebačke na području grada provela akciju „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“, prilikom koje su utvrdili 20 ciljana prekršaja.

Najveći dio prekršaja odnosio se na nepropisnu brzinu zbog čega je kažnjeno 14-ero vozača dok ih šestero uhvaćeno u vožnji pod utjecajem alkohola. Kako dodaju iz PP Velika Gorica, tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 12 ostalih prekršaja iz domene prometa, a ukupno 32 prometna prekršaja.

Najpijaniji za volanom ovog je vikenda bio 35- godišnjak koji je na raskrižju Avenije Ivana Pavla II. i državne ceste D-30 zaustavljen u nedjelju oko 23 sata.

-Muškarac je zaustavljen i alkotestiran te je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola dok je u organizmu imao 1,12 g/kg alkohola, manjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i isključen je iz prometa, a na mjestu događaja izdan mu je Prekršajni nalog- kazali su nam iz PP Velika Gorica.    

-U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna nesreća, dok se tijekom ostatka vikenda dogodila jedna prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom u kojoj je zadobila. Zabilježili smo sveukupno šest prometnih nesreća sa materijalnom štetom- kažu iz policije. 

Podijeli