Povežite se s nama

Vijesti

FOTO VIJEST U Orlima prikupili 48 kilograma plastičnih čepova u humanitarne svrhe

Novcem od prodaje sufinancirat će se nabava skupih lijekova za liječenje djece oboljele od leukemije i limfoma

Objavljeno

na

Mještani općine Orle tijekom šest mjeseci prikupili su 48 kilograma čepova i tako se pridružili humanitarnoj akciji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca. Cilj akcije je novcem dobivenim od prodaje plastičnih čepova sufinancirati nabavu skupih lijekova za liječenje djece oboljele od leukemije i limfoma.

– Veliko hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj akciji – poručila je Jasminka Podlejan, organizatorica akcije i zamjenica predsjednika Općinskog vijeća.


Priča iz kvarta

Bellissima Ljilja kurilovečka: Drnek, bandera, rukomet, Sjaj, mafija… I Poreč iz snova!

Ljiljana Ivaci rođena je Siščanka, bivša rukometašica, reprezentativka Jugoslavije 80-ih godina, supruga Dade Ivacija, osnivača grupe Sjaj, počasna građanka Ene, gradića na Siciliji, ali i trenerica sjajne generacije ŽRK Udarnika. Ovo je njezina priča…

Objavljeno

na

Objavio/la

Ima tome već nekoliko godina otkad su iz ženskog rukometnoga kluba Udarnik “upozorili” jednog zadatku u tom trenutku nedoraslog lokalnog novinara:

– Čuj, priključila nam se u klubu Ljiljana Ivaci. Ona ti je bivša reprezentativka Jugoslavije, i dalje je izbornica talijanskih mladih reprezentacija, ali vratila se kući, u Kurilovec, i odlučila nam je malo pomoći. Žena je čudo, mogao bi napraviti priču o njoj…

Novinar je, međutim, ispao teško tele. I nije prepoznao što se krije u tim uputama, u sugestiji koja je na rad došla tek u kasno proljeće 2024. godine. Udarnikova generacija 2008. tih je dana na državnoj završnici u Poreču blistala, na kraju osvojila sjajno sedmo mjesto, a taj je uspjeh potpisala upravo ona. Gospođa Ljiljana, odmilja Ljilja, iskusna trenerica koja je ovim djevojkama i više od trenerice.

– Točno tako, ja njima nisam samo trener, ja im hoću biti i psiholog, i pedagog. Želim im objasniti da život nisu samo trenuci u kojima mama i tata rješavaju njihove probleme, da se moraju spremati na realan život, na probleme koje će imati. Sport je za to sjajan, meni je puno pomogao u tom smislu, želim da pomogne i njima – kaže nam Ljilja uvodno, uz ogromnu dozu šarma, koja će se samo pojačavati kako razgovor bude tekao dalje.

Za početak je, naravno, trebalo proći sve ono što se događalo u Poreču tih lijepih dana državne završnice, dio priče koja izaziva posebne emocije.

– Dojmovi su, naravno, jako pozitivni. Ponosna sam na ove djevojke, na ovu ekipu, i to prije svega zbog njihove velike borbe. To je ono što sam od njih i tražila. Stalno im ponovljam da neke situacije tijekom svake utakmice treba znati prevladati i nastaviti se boriti. U nekim ranijim razdobljima svaka pogreška znala ih je sputavati, kočiti, a to što se takvo nešto više ne događa smatram našim velikim zajedničkim uspjehom – kaže trenerica Ivaci i nastavlja:

– Prošle godine to nismo imale i zato smo završile na 19. mjestu. To nije neuspjeh, velika je stvar uopće biti među 20 ekipa u državi, ali posljednjih godinu dana najviše smo radile upravo na tome da postanemo ekipa u punom smislu. To nije lako, pogotovo u ženskom sportu, pogotovo u ovom uzrastu. To su djevojke od 15 ili 16 godina, njih sitnice mogu izbaciti iz ravnoteže. Radili smo na jačanju njihova karaktera, da shvate da utakmica ne završava kad netko promaši šut ili pogriješi, nego da se igra do kraja. Ove godine smo se vraćale i iz minusa, a to mi je najveća pobjeda. Ove cure zajedno su pjevale, zajedno plakale, zajedno sve proživljavale, a to je poanta svega.

Kao konačna nagrada stiglo je i to sedmo mjesto, iako je sa samo malo više sreće moglo završiti i još uspješnije, jer u četvrtfinalu je Udarnik igrao egal utakmicu s kasnijim finalistom Ivanićem.

– Kad se sve zbroji, imam i više nego dovoljno razloga biti ponosna na njih. Bilo je jako teško, pogotovo u subotnjem razigravanju, kad smo imali čak tri utakmice u jednom danu. To zaista nije lako, dolazi do umora, kisika nema dovoljno u mozgu, ali sve u svemu, da mi je netko ponudio ovakav rasplet uoči turnira, odmah bih potpisala – govori Ljilja, koja je odmah u startu odbila bilo koga izdvajati.

– Ni slučajno neću nikoga izdvajati, ali reći su da su to predivne, lijepo odgojene djevojke, koje su redovne na treninzima, koje su uz to dobre i u školi, što je zapravo ključno, jer jedno bez drugoga ne ide. Znam kad imaju ispite, kad dobiju poneku lošiju ocjenu… Ma one su jedna lijepa, lijepa ekipa. Dobila sam i to da na treninge dolaze i igračice koje su ozlijeđene, ne odvajaju se jedna od druge, rade ono što mogu, ali su prisutne. Kažem, cure su stvarno predivne, iako ih ne volim previše hvaliti. Stalno im to i govorim: “Bile ste sjajne, ali ja to nisam rekla!” Ukratko, divne su!

Takvi su, da stvar bude bolja, bili i njihovi roditelji.

– Apsolutno, ove godine su i roditelji bili zaista divni. Koliko smo napravili ekipu na terenu, toliko imamo i ekipu roditelja. Treba to sve ispratiti i ekonomski, i što se tiče vremena, i podrške… Bili su sjajna publika na završnici, navijali su za cijelu ekipu, držali se zajedno i ja im čestitam i zahvaljujem na podršci – kaže Lilja.

Kad je o tome riječ, stvar je dvosmjerna, jer i igračice i roditelji zahvalni su trenerici koja je u klubu posljednji pet godina, koja je donijela Udarniku novi duh, dašak profesionalizma i pregršt trenerske kvalitete, ali i puno ljubavi i pažnje. A glavni i odgovorni za njezin dolazak u klub je predsjednik Josip Mučnjak.

– Gdje smo je pronašli? Vrlo jednostavno, u Kurilovcu! Da štos bude bolji, ona nije bila ni svjesna da smo mi susjedi, da su nam kuće udaljene 200 metara jedna od druge – sa smiješkom kaže presidente Joža.

– Splet okolnosti bio je takav da je Ljiljana još prije 20-ak godina trenirala ekipu Ena sa Sicilije. Ugostili smo ih tjedan dana ovdje u Velikoj Gorici, Ljilja je došla sa svojom ekipom, a trebali smo imati i “uzvrat”. Međutim, mi nismo mogli otputovati na Siciliju samo tako, pa je sve skupa propalo, ali ostali smo u kontaktu. Kad se Lilja vratila iz Italije, sreli smo se ispred robne kuće i ponudio sam joj posao. Nije baš na prvu prihvatila, nećkala se, govorila je da će doći samo na dva-tri treninga, da neće dopustiti da joj ekipa uđe pod kožu, da se ne želi prepustiti… A danas više ne zna što bi bez ovih svojih cura!

I tu se negdje naša priča vratila nekoliko desetljeća unatrag. Ljiljana Ivaci, u to vrijeme Ljiljana Granulić, rođena je Siščanka, a u rodnom gradu rodila se i ljubav prema rukometu.

– Počela sam igrati rukomet u osnovnoj školi. Igrali smo sve sportove za školu, između ostaloga i rukomet, u kojem smo napravili smo lijepu ekipicu i bili smo pobjednici u svojoj regiji. Tadašnji ŽRK Ina iz Siska nas je “snimila” i kompletna generacija otišla je u klub. Nakon dvije godine, u drugom razredu srednje škole, ušli smo u drugu ligu, što je bio veliki uspjeh u gradu u kojem rukomet nije bio baš jako razvijen. Primjetili su to i veliki klubovi, pa su nas Lokomotiva i Trešnjevka dobili vrlo jeftino, za nekakvu garnituru dresova. Tadašnji trener u Ini rekao mi je da neću tamo uspjeti, da će to biti previše za mene, a tu se negdje u meni probudio inat. Otišla sam u Lokomotivu i na oproštaju mu rekla da ću za godinu dana biti u reprezentaciji Jugoslavije. Tako je i bilo – prepričava Ljiljana.

Sljedećih sedam godina bila je igračica Lokomotive, radila s vrhunskim trenerima, napredovala iz sezone u sezonu, a usput i bila zaposlena u Željeznicama, kao i većina njezinih suigračica. Financijska strana cijele te priče bila je takva da je godinama sanjala kupovinu automobila, ali to se nikako nije događalo.

– Maštala sam da ću kupiti Fiću, ali kako u tome nisam uspjevala, odlučila sam prihvatiti ponudu iz Italije. Bilo je to 1987. godine i sve skupa trebalo je trajati godinu dana, dovoljno da zaradim za auto… Na kraju, ostala sam u Italiji više od 30 godina, a zapravo i sve do danas, jer i dalje sam izbornica talijanske U-15 reprezentacije – kaže trenerica Ivaci.

Klub iz samog srca živopisne Sicilije, iz gradića Ena, koji ne dobacuje ni do 30 tisuća stanovnika, taman je ušao u prvu talijansku ligu, a Ljiljana je bila jedina strankinja u ekipi.

– Ne mogu reći da mi je dolazak na Siciliju nije bio posebno traumatičan, iako su mi sve slike o Siciliji bile vezane uz mafijaške filmove. Sjećam se da su cure nakon naše prve utakmice u Palermu sve otišle u kafić, a ja se nisam usudila, jer u glavi sam imala sliku gdje nekakav mafijaš dolazi u kafić i pobije sve redom. S te strane, iz priča o mafiji, imala sam strah, ali na kraju sam toliko zavoljela taj narod i tu sredinu,  da mi je danas to drugi dom – priznaje Ljilja.

Bilo je to vrijeme kad je Diego Maradona bio kralj u Napulju, a Ljiljana Ivaci kraljica u Eni. I vrijeme kad je čuvena mafijaška organizacija Cosa Nostra bila u naponu snage, pogotovo u tom dijelu “čizme”. Priče na tu temu sačuvat će za sebe, iako ih ima i više nego dovoljno. Svjedoci kažu da je zbog svog značaja bila zaštićena od svih mogućih problema, da su je posebno cijenili, čuvali i pazili.

– Tih godina svi su u tom gradiću živjeli za rukomet. Prvo sjećanje mi je upoznavanje sa suigračicama, jer oni su generalno sitan narod, i tad sam primjetila da sve cure imaju jako male ruke. Nisam mogla vjerovati da one uopće mogu igrati rukomet, tako sitne, s malim ručicama. Bilo mi je važno, kao jedinoj strankinji, pokazati da mogu biti kvaliteta iznad njih, a to sam i uspjela. To je mala sredina, morate shvatiti da su te cure 1987., kad smo došli na aerodrom u Cataniju, prvi put vidjele pomične stepenice! A ja sam u svemu tome uživala, jer to je dvina sredina, gradić u kojem se svi poznaju, a mi smo im puno dali kroz rukomet. Velika mi je čast što sam nakon svega postala i počasna građanka Ene. Uvijek kad dođem tamo, srce mi posebno zakuca – ne krije Ljilja.

A srce je posebno zakucalo i jedne večeri u mjestu zvanom Drnek, malo prije odlaska za Italiju.

– Došla sam s društvom na svirku u Drnek i primijetila jednog slatko dečkića na bini. Bio je to moj današnji suprug Dado Ivaci, osnivač grupe Sjaj, kojeg znaju mnogi Goričani – počinje svoju ljubavnu priču fatalna Liljana.

Ubrzo je dogovorila odlazak u Italiju i, kako sama kaže, već otpisala tu vezu.

– Nisam vjerovala da jedan muzičar u takvim uvjetima može ostati zaljubljen, ali on nije odustajao. Kako su u to vrijeme pozivi u inozemstvo bili izuzetno skupi, malotko mogao si je to priuštiti, on se penjao na banderu s telefonskim žicama i spajao se svojim telefonom kako bi me nazvao u dvoranu u Enu i malo čuo! Bio je vičan toj tehnologiji, znao je kako to napraviti, a danas to valjda i mogu ispričati, neće ga valjda zbog toga goniti, ha, ha…

Na prvi njezin talijanski rođendan Dado je odlučio otići na Siciliju i iznenaditi djevojku bez koje nije mogao. Već 1988. zajedno su se vratili u Veliku Goricu, vjenčali se, pa nastavili zajednički život u Eni.

– Sišao je s bandere i došao k meni, ha, ha… I dan danas smo zajedno, imamo i sina, koji je završio fakultet u Milanu i trenutačno radi kao tehničar u talijanskom VAR sustavu – zadovoljno i ponosno govori Ljilja.

Igračku karijeru završila je 1994. godina, nakon teške operacije ramena, nakon čega se bacila u trenerski posao. Ukupno je u Eni provela 20 prekrasnih godina, sve dok se klub nije ugasio. Kako je od 2004. bila i izbornika talijanskih mladih reprezentacija, dobila je priliku preuzeti klub u Mantovi, u kojoj je također ostala godinama.

– Tek kad smo se preselili na sjever, u Mantovu, shvatili smo sve specifičnosti talijanskoga juga. Oni nemaju puno, ali imaju veliko srce i zato smo uživali na Siciliji svih tih godina. Jednako kao i poslije u Mantovi, gdje sam također ostala sve dok se klub nije ugasio.

Budući da je bila samo izbornica, da je sin završio fakultet i postao svoj čovjek, Dado i Lilja odlučili su se 2019. vratiti kući.

– Udala sam se u Velikoj Gorici, ali do tad nikad nisam živjela ovdje. Vratili smo se u pravi trenutak, baš prije pandemije, tijekom koje smo imali dovoljno vremena za radove na kući na kojoj nitko ništa nije radio 30 godina. U svemu tome srela sam i predsjednika Mučnjaka i prihvatila njegovu ponudu, zbog čega mi je danas izuzetno drago – završava naše predivno druženje predivna Lilja.

Ili, kako bi njezini Talijani rekli, bellissima Lilijana Ivaći! Sa sobom je donijela i svoj rukometni moto.

– Ovo što nosiš u srcu, za to treba pobijediti! Za taj grb, za taj dres. To stalno govorim curama, igrate za svoju državu, za svoj grb, to mora biti tvoj poticaj. Taj grb Udarnika, koji nosiš na srcu, mora biti ono što te nosi – zaključno kaže draga Ljilja.

Sjajno kuha, obožava vožnju na biciklu i, više od svega, rukomet. A i nju samu, realno, takvu bellissimu, nije teško zavoljeti…

Nastavite čitati

Obrazovanje

UŠ Franje Lučića poziva na prijemne za upis u glazbene i plesne obrazovne programe!

Prijave za prijemni ispit se primaju do 4. lipnja, objava rezultata će biti 6. lipnja, a prijemni ispiti za ples bit će 10. i 11. lipnja, a za glazbene programe 10. i 12. lipnja, doznajemo iz Umjetničke škole Franje Lučića.

Objavljeno

na

50 godina tradicije, kvalitetan nastavnički kadar, brojni koncerti i nastupi, mnoštvo osvojenih nagrada na međunarodnim glazbenim i plesnim natjecanjima, zanimljivi projekti i suradnje, neki su od brojnih dokaza izvrsnosti Umjetničke škole Franje Lučića iz Velike Gorice, a povodom značajne obljetnice nedavno smo objavili i razgovor s ravnateljem UŠ F.Lučića, Borutom Vidoševićem.

Ako vaše dijete ima umjetničkih sklonosti, talenta, želi naučiti plesati ili svirati neki instrument znajte kako je škola upravo otvorila poziv na prijemne ispite za upis osnovnog glazbenog i plesnog obrazovanja!

– U našoj školi djeca mogu naučiti plesati suvremeni ples ili svirati neki od čak 13 instrumenata, klavir, violinu, violončelo, flautu, obou, klarinet, saksofon, trubu, rog, trombon, harmoniku, tambure i gitaru! Prijave za prijemni ispit se primaju do 4. lipnja, objava rezultata će biti 6. lipnja, a prijemni ispiti su 10. i 11. lipnja za ples, te 10. i 12. lipnja za glazbu – doznajemo iz Umjetničke škole Franje Lučića.

Detalje potražite na internetskoj stranici škole klikom OVDJE.

Naslovna fotografija: Umjetnička škola Franje Lučića

Nastavite čitati

HOTNEWS

Bio blagdan ili praznik, ljeto, zima ili nevrijeme, oni su uvijek na zadatku!

Zahvaljujući dobroj organizaciji i vrijednim djelatnicima gradske Čistoće, te drugih komunalnih službi, naša Velika Gorica je doista čist i uredan grad.

Objavljeno

na

Bez obzira bio blagdan, praznik, pržilo sunce, udarao vjetar ili kiša lije k’o iz kabla, vrijedni djelatnici VG Čistoće uredno odvoze otpad. Pa smo ih tako i jutros, na nacionalni praznnik dan državnosti i blagdan Tijelova, ‘uhvatili’ foto-kamerom na njihovom radnom zadatku odvoza miješanog komunalnog otpada.

Foto: Djelatnici VG Čistoće vrijedno rade i na blagdane i praznike/G.Kiš, Cityportal.hr

 

Naslovna fotografija: Odvoz miješanog kom. otpada išao je po redovnom rasporedu i na ovaj praznično blagdanski dan/G.Kiš, Cityportal.hr

Nastavite čitati

HOTNEWS

Što nam prognoziraju prometni, a što stručnjaci za vremenske prilike na ovaj praznično blagdanski dan

Gužve su pojačane na gotovo svim prometnicama, u svim smjerovima, a meteorolozi najavljuju nestabilnije vrijeme u nedjelju, osobito na Jadranu, dok će u ponedjeljak kiša i grmljavina zahvatiti veći dio Hrvatske.

Objavljeno

na

Iz HAK-a stiže prometna prognoza za 30.svibnja, Dan državnosti i ujedno i blagdan Tijelova. Povećana gužva je očekivana obzirom kako se puno ljudi uputilo na proslave, ali i na produženi vikend.

– Povećanu gustoću prometa očekujemo na važnijim cestama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima, te pojedinim graničnim prijelazima. Zastoje očekujemo na cestama gdje traju radovi te na gradskim prometnicama.

Zbog Dana državnosti i Tijelova zabrana je prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama u priobalju u četvrtak (30. svibnja) od 14:00 do 23:00. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1. Pojačan promet putničkih i teretnih vozila očekujemo na većini graničnih prijelaza – doznajemo iz Hrvatskog autokluba na čijim stranicama možete i uživo pratiti stanje na cestama.

screenshot /Videozid HAK

Meteorolozi najavljuju kako će nam vrijeme na ovaj praznično-blagdanski četvrtak biti djelomično sunčano, a u drugom dijelu dana stiže nam više oblaka.
– Kasno poslijepodne i navečer moguća je prolazna kiša ili lokalni pljusak s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 25°C.
U petak će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom ili pljuskovima i grmljavinom koji mogu biti obilniji. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 13 do 16°C, a najviša dnevna između 21 i 24 Celzijeva stupnja – najavljuje prognostičar Kristijan Božarov s FB stranice ‘Kad će kiša?’.

Foto: ilustrativna, grmljavinsko nevrijeme/Bruno Fantulin/PIXSELL

Prognostičari DHMZ-a najavljuju kako se u nedjelju očekuje nestabilnije vrijeme, osobito na Jadranu i predjelima uz njega, dok će u ponedjeljak kiša i grmljavina zahvatiti veći dio Hrvatske. Temperatura zraka bez izražene promjene.
Iz HAK-a vozače upozoravaju i da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te upozoravaju vozače na potrebu za dodatnom pozornošću u prometu zbog sve već broja ‘dvokotača’ na cestama.

– U prometu je svakodnevno velik broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine te koriste zakonom propisanu zaštitnu opremu – poručuju.

 

Naslovna fotografija: Jurica Galoic/PIXSELL (arhivska, 2023.)

Nastavite čitati

Sport

Lukavcu zabio i Lukavečki, Kurilovec pao u sedmoj seriji penala i ostao bez finala

Nogometaši Lukavca izborili su finale Kupa Nogometnog središta Velika Gorica nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Kurilovca. Nakon 2-2 u 90 minuta domaćin je na Lukavellu slavio s ukupnih 8-7

Objavljeno

na

Objavio/la

Tri tjedna nakon što smo dobili prvog finalista velikogoričkoga kupa, nakon što su Gradići izborili završnicu ovog natjecanja u sudaru s Poletom iz Buševca, na lukavečkom Lukavellu odigrano je drugo polufinale, sudar između klubova koji se bore za ulogu druge snage turopoljskog nogometa. Lukavec je pred svojim navijačima ugostio Kurilovec, a okupljeni iz oba tabora vidjeli su sadržajnu, dramatičnu i uzbudljivu utakmicu, u kojoj je odluka pala tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Na “lutriji” su na kraju sretniji i spretniji bili domaćini, pa će 12. lipnja na buševečkom Zvrniku finale igrati Lukavec i Gradići.

Iako, nisu ni Kurilovčani bili daleko od ulaska u finale. Dapače, najmanje polovica ovoga ogleda pripala je Kurilovčanima, koji su u prvom poluvremenu bili bolja momčad, imali više šansi i dobrih situacija, pa su i na predah otišli s vodstvom. Iako, tih 1-0, do kojih je Kurilovec došao golom Luke Sedlačeka, nije idealno oslikalo prvih 45 minuta, budući da je opća ocjena kako ne bi bilo nezasluženo da je prednost gostiju uoči odmora bili i veća, značajnija.

Lukavčani su uspjeli preživjeti to prvo poluvrijeme, u svlačionici su se presložili, trener Idrizi napravio je i neke promjene, što je donijelo i promjenu odnosa snaga na terenu. Lukavčani su se konsolidirali, preuzeli kontrolu nad utakmicom, a preko Antuna Grozdeka uspjeli i izjednačiti. Efikasni ofenzivac Lukavca iskoristio je pogrešku gostujuće obrane, sam izašao pred vratara i poslao loptu u mrežu za izjednačenje.

Kurilovec je pronašao način za odgovor na nešto bolju prezentaciju Lukavca i uspio opet povesti nakon što je nadahnuti Sedlaček golu dodao i asistenciju. Centaršut u sredinu bio je idealan i Kurilovčani su golom glavom Frana Krste Lukavečkog došli do nove prednosti, koju ni ovoga puta nisu uspjeli sačuvati. Ponovno je koban po goste bio Grozdek, koji je drugim golom postavio konačnih 2-2.

Moglo se to i promijeniti, svoje prilike u završnici su imali i jedni i drugi, no mreže se više nisu tresle i odluka je padala s bijele točke, nakon raspucavanja. Kurilovčani su zapucali svoj treći penal, a Lukavčani su u petoj seriji propustili prvu meč loptu. Serija je tako nastavljena, obje momčadi realizirale su svoj prvi sljedeći pokušaj, da bi Kurilovčani zapucali drugi, a Marijan Grdenić pogodio za prolazak Lukavca u finale.

Bit će to 12. lipnja na Zvrniku finale Kupa NS Velika Gorica, ali i finale sezone, posljednja utakmica prije odlaska na nogometno ljetovanje.

 

0-1, 1-1, 1-2, 2-2

Kurilovec puno bolje ušao u utakmici, na poluvremenu bilo 0-1, a moglo je biti i više, Lukavec se izrotirao, napravio neke zamjene, puno bolje za domaćina, izjednačili iz njihove greške, preuzeli inicijativu, kurilovec uveo nove igrače, dobro rotirali, Sedlaček zabio prvi, asistirao za drugi, bio jako dobar

prvi gol, desni bočni krivo dodavanje, dubinska na sedlačeka, pa grozdek početkom drugog, stoperi razigravali, pogriješili, Grozdek jedan na jedan s golmanom.

lukavec stisnuo, knežić na sedlačeka, centrirao, glavom za 1-2

za 2-2 iz penala, Grozdek pucao iz voleja, lopta u ruku, penal, sudac Marinčević iz Mičevca

stisnuo lukavec do kraja, imao dvije dobre šanse, nešto i kurilovec, završilo 2-2

lukavec fulao jedan (rašić), kurilovec fulao treći, lukavec peti, raspucavanje, i jedni i drugi zabili prvi, onda oni fulali, preko gola, marijan grdenić zabio za pobjedu

prvo poluvrijeme kurilovec puno bolji

finale 12. lipnja, buševec

šest tjedana slobodno, prvenstvo 24. kolovoza

Nastavite čitati

Reporter 437 - 23.05.2024.

Facebook

Izdvojeno