Novosti Sport Događanja

Zvonko Bogdan sutra u Gorici: Koncert gotovo rasprodan, iz POU-a poručili da prodaju posljednje ulaznice

11.02.2020. / Petar Brnada

Zvonko Bogdan, skladatelj i interpretator iz vojvođanske ravnice, čuvar tradicije svojih predaka i bunjevačkih običaja sutra će u našem gradu održati veliki koncert, a iz POUVG-a javljaju da su karte gotovo rasprodane.

-Koncert Zvonka Bogdana gotovo da je rasprodan. Ostalo je još nešto malo ulaznica, stoga požurite na blagajnu Učilišta i razveselite svoje voljene povodom Valentinova- poručili su danas iz POU-a.

Povodom 60 godina Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, ovaj 'majstor' starogradskih pjesama, u srijedu, 12. 2. u 19:30 sati, u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica, održat će koncert za pamćenje.

Sve lijepe i sjetne nostalgične trenutke nitko ne može bolje dočarati nego ovaj glazbenik. Uz pomoć svojih „sedam tamburaša“ velikogoričku će publiku provesti izvedbom narodnih pjesama od Konavala do Zagore, od Zagorja do Karpata, od Visokih Tatra do uzburkanog Balkana. 

Osam tamburaša s Petrovaradina, Ej salaši na sjeveru Bačke, Bunjevačko prelo, Markova čežnja, Fijaker stari, Kraj jezera i mnoge druge pjesme i dalje čuva za sve generacije kako se ne bi zaboravili ljudi koji su prije stotinu i više godina stihovima čuvali ravnicu i na njoj ostavljali dušu.

Zvonko Bogdan svoj je život posvetio glazbi. Više od 50 godina umjetničkog rada, stotine pjesama, albuma, nagrada i priznanja krase panonskog kralja starogradskih pjesama, romansi i sevdalinki.

Dvorana je otvorena od 18:30 sati.

Podijeli