Novosti Sport Događanja

Gorica i dalje bez pogotka, VAR spasio bod u sudačkoj nadoknadi

16.02.2020. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice i u trećoj odigranoj utakmici nastavka sezone HT Prve lige nisu postigli pogodak, ali su ponovno osvojili vrijedan bod, baš kao i u domaćem dvoboju s Osijekom.

Moglo je sve drugačije završiti da se od ovog proljeća ne domaćim travnjacima ne koristi VAR...

Igrala se već sudačka nadoknada kad je jednu akciju gostiju pokrenuo Lepinjica, proslijedio loptu do Štefulja, koji ubacuje u kazneni prostor, a Mirko Antonio Čolak nekako uspijeva svladati sjajnog Kahlinu. Navijači Rijeke već su slavili vjerojatnu pobjedu, međutim, oglasio se VAR i nakon pregledavanja snimke sudac Fran Jović odlučio je kako je pogodak postignut uz pomoć ruke.

Goričanima je pao kamen sa srca i na kraju mogu biti zadovoljni osvojenim bodom, iako je utakmica prema svemu viđenome mogla otići na bilo koju stranu. 

Trener Jakirović nije mogao računati na Joeyja Suka, koji je pocrvenio u prošlom kolu na Maksimiru i nije iznenadio s početnom postavom, ispred kapetana Kahline bili su Musa, Steenvoorden, Jovičić i Čabraja, u vezi Babec, Čanađija i Dvorneković, na krilima Špikić i Lovrić, a u vrhu napada Cherif Ndiaye, koji je imao i najbolju priliku Gorice u prvom dijelu, ali nije uspio glavom poentirati poslije sjajnog ubačaja Lovrića.

Riječani su u prvom dijelu bili bolji suparnik i imali su nekoliko izglednih prilika, od udarca Raspopovića koji je prohujao pored vratnice pa do trenutka kad je Čolak uzdrmao okvir gola ili kad je Kahlina krajnjim naporom iščupao udarac Halilovića ili kad je majstorski zaustavio kontru Lončara i zicer situaciju 'jedan na jedan'.

Puno pogrešaka je u tim situacijama napravio Musa Muhammed, kojeg je Jakir povukao iz igre i prije poluvremena. Dvornekovića je vratio na desnog beka, a uveo je Hamada. Kasnije je priznao kako mu je 'žao što to nije i ranije napravio'

U nastavku je Gorica bila bliže zgoditku, Lovrić je iz slobodnjaka uzdrmao vratnicu, u nekoliko izglednih situacija bio je Ndiaye, dok je Rijeka u nastavku tek jednom zapucala u okvir gola Gorice, kod poništenog pogotka. No, gosti mogu biti zadovoljni jer su ipak prekinuli crni niz od pet uzastopnih poraza od Goričana.

Ubitačni ritam nastavlja se iduće subote u 15 sati na gostovanju kod Hajduka, koji je u ovom kolu poražen u Koprivnici. Nažalost, Jakirović će biti i bez Čanađije i bez Jovičića, koji su zaradili akumulirane treće javne opomene i suspendirani su za idući nastup. 

U drugom nedjeljnom dvoboju Osijek je s 1:0 svladao vodeći Dinamo.

Gorica je trenutno na šestoj poziciji s 31 bodom, tri manje od Lokomotive, a sedam od Rijeke i Osijeka. Splićani prije okršaja na Poljudu imaju deset bodova prednosti ispred turopoljskog prvoligaša... 

HNK GORICA: Kahlina, Muhammed (od 41' Hamad), Jovičić, Steenvoorden, Dvorneković, Špikić (od 65' Mathieu), Čabraja, Babec (od 84' Maslowski), Lovrić, Čanađija, Ndiaye

NK RIJEKA: Pandur, Raspopović (od 74' Braut), Escoval, Velkovski, Smolčić, Štefulj, Lepinjica, Lončar, Halilović (od 71' Gorgon), Andrijašević, Čolak

(Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Podijeli