Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijena dugog jezika

Bjelica doznao koliko ne smije voditi Dinamo, propušta dva velika derbija

Nenad Bjelica
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/6
19.02.2020.
u 13:22

Bjelici u korist sigurno nije išla činjenica da je suce verbalno napao i u prethodnoj prvenstvenoj utakmici protiv Gorice

Nenad Bjelica, strateg zagrebačkog Dinama, kažnjen je zabranom obavljanja funkcije na utakmicama u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 2000 kuna (čl. 53. b. DP HNS)., odlučio je u srijedu disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer.

Propustit će tako utakmice protiv Rijeke i Hajduka te onda i susrete s Istrom, Varaždinom i Lokomotivom.

Podsjetimo, trener hrvatskog prvaka isključen je u sudačkoj nadoknadi u Gradskom vrtu, gdje je Dinamo u nedjelju izgubio u derbiju kola od Osijeka s 1:0.

Strateg Modrih nije dobro prihvatio poraz svoje momčadi od protivnika koji je tri boda osvojio pogotkom s bijele točke, a iz takta su ga izbacila i dva crvena kartona njegovim igračima.

To je bio i povod da svoje nezadovoljstvo iskali na sucu susreta Mariju Zebecu koji ga je u želji da zaštiti svoj integritet poslao ranije u svlačionicu. 

U zapisniku je navedeno i što je točno Bjelica rekao Zebecu. 

– Pič*a vam materina, je*em vam mater na vašem suđenju. Prepali ste se domaćina, zato tako sudite – kazao je Bjelica.

Sutradan se Dinamov strateg smirio i ispričao medijima, sucima i cijeloj javnosti, međutim, do oprosta nije došlo.

Uostalom, Bjelici u korist sigurno nije išla činjenica da je suce verbalno napao i u prethodnoj prvenstvenoj utakmici protiv Gorice.

Prvo je glavnom sucu Dariju Belu rekao: "Što je ovo?! Zašto? Ili je prednost ili faul. Je*em ti ova vaša pravila", a potom se nastavio svađati i s četvrtim sucem Dujom Strukanom, kojem je poručio: "Objasni mi! Ne možeš objasniti zato što ne znate, zato mi ne možete objasniti! Je*em vam sunce da vam je*em".

Međutim, suci ta vrijeđanja, iako su se čula za vrijeme TV prijenosa, nisu uveli u službeni zapisnik. 

Usporedbe radi, trener HNK Gorice Sergej Jakirović u prosincu je dobio mjesec dana zabrane vođenja momčadi na službenim utakmicama, a bio je dosta blaži nego Bjelica u Gradskom vrtu.

Taj verbalni Jakirovićev delikt glasio je točno ovako: "Smeće jedno, uništio si prošlu utakmicu, sad ćeš i ovu". 

Foto: Igor Kralj/Pixsell

 

 
 

Komentara 13

MO
mosack
13:42 19.02.2020.

po ovom kriteriju bi Hajduk bio izbačen iz lige na 5 godina, ali očito mjerila nisu ista za sve...

Avatar Django
Django
16:13 19.02.2020.

Zanima me koju je ocjenu dobio sudac utakmice.

Avatar gusjenica
gusjenica
14:35 19.02.2020.

Ako misli biti veliki trener onda neka se spusti na zemlju. Treba više derati po džepu, a vođenje kluba na utakmici više-manje nebitno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije