Home Izdvojeno Na Četrtom četvrtku naučite kako uzgojiti divovske bundeve

Na Četrtom četvrtku naučite kako uzgojiti divovske bundeve

Predavanje će održati profesor Damir Drvodelić koji je uzgojio ljepoticu od 180 kilograma

PODIJELITE

Ako ste prošle jeseni zamijetili (a sumnjamo da niste) divovsku bundevu od 180 kilograma na ulazu u Pučko otvoreno učilište, ovog četvrtka možete naučiti kako takvo nešto uzgojiti u vlastitom vrtu.

Prošlojesenska ljepotica stigla je iz Kurilovca, a uzgojio ju je doc.dr.sc Damir Drvodelić sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu koji se njihovim uzgojem bavi već niz godina, a želja mu je osnovati udrugu uzgajivača divovskih bundeva i ovdje u Velikoj Gorici. “Svi koji želite saznati kako to možete učiniti i u svojim vrtovima i početi se baviti nečime što može postati zanimljiv hobi, pozvani ste na radionicu.”, pozivaju organizatori.

Radionica će se održati u četvrtak 27. veljače u 18 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, u Središnjem odjelu za odrasle. Profesor Drvodelić će na ovomjesečnom Četrtom četrku u knjižnici otkriti sve tajne uzgoja ove specifične vrste bundeva. Svi sudionici će, osim uputa i savjeta o samom načinu uzgoja, na radionici dobiti i sjeme američke divovske bundeve.

“S obzirom na to da ciklus proljetnih radova u vrtu tek započinje, dovoljno je rano da i sami razmislite o sadnji ove neobične biljke – i izazovete oduševljene poglede iz susjednih vrtova. Američka divovska bundeva jedna je od najpoznatijih sorti, karakteristična po tome da od sjetve do ploda treba proći 120 dana, a zanimljivo je i da bundeve spadaju u biljke koje daju najteže plodove na svijetu.”, navode organizatori.

Ulaz i sudjelovanje je besplatno.