Novosti Sport Događanja

Marinela Bašković srebrom u Splitu nastavlja borbu za plasman na kadetsko Europsko prvenstvo

03.03.2020. / Damir Žbulj

U Splitu je u organizaciji TKD Marjan održan Dalmacija kup, prvi kriterijski turnir za odlazak na kadetsko Europsko prvenstvo ove godine.

Na legendarnim Gripama nastupilo je 285 natjecateljica i natjecatelja iz 41 kluba, a među njima je bilo i šest mladih nada iz Taekwondo kluba Velika Gorica.

"Osvojili smo jednu srebrnu medalju. S obzorom na značaj turnira, on je bio izuzetno kvalitetan," istaknuo je Igor Matić, trener i tajnik kluba.

Najbolji rezultat ostvarila je najiskusnija Marinela Bašković, koja je nakon tri pobjede poražena u finalu te je zaslužila srebrno odličje.

Marinela je i dalje u borbi za plasman na Europsko kadetsko prvenstvo.

"Ostalim predstavnicima ovo je bio prvi jaki kadetski turnir, a nažalost izgubili su ili prvu ili drugu borbu. Bili su dobri, ali protiv iskusnijih i starijih suparnica i suparnika ovaj put se nisu mogli nositi. Potencijal imaju i vrlo brzo će pokazati svoje znanje na visokom nivou. Čestitke Marineli i cijeloj ekipi," dodao je Matić, koji se zahvalio Zajednici sportskih udruga Grada Velike Gorice, koja je osigura kombi vozilo za prijevoz na ovo važno natjecanje.

 

Podijeli