Povežite se s nama

Sport

Prije 20 godina Radnik osvojio austrijski Gussing

Za nagradu dobili veliki pokal i 10.000 šilinga

Objavljeno

na

U prosincu 2000. godine nogometaši Radnika iz Velike Gorice, dva vikenda zaredom, gostovali su u austrijskom gradiću Gussingu na malonogometnom turniru “Honda Bleyer Cup”. Organizator je bio ASV Deutsch-Tschantschendorf, tada klub Deana Klafurić prije igrača Radnika. Ekspediciju Radnika u autobusu Zračne luke Zagreb predvodili su sportski direktor Vlado Mirenić, trener Juraj Mirenić, trener juniora Josip Palorec i doktor Stjepan Zagorac. Boje Radnika branili su igrači Domitrović, Livada, Željko Župetić, Bibić, Kriste, Modlic, Mirenić, Weihnacht, Beloša Fijan, Balić, Čopić, Miro Paviša, Šprajc, Lukšić i Cvetković.

Prvog vikenda 2. prosinca 2000. godine “šljakeri” su zaredali tri pobjede i osigurali završnicu sedam dana kasnije. Naši su pak na završnici izborili četiri pobjede i remi. U finalnoj utakmici Radnik je 4:3 slavio nad ASV D. Tsch. kojeg je predvodio Dean Klafurić. Igralo se pred oko 500 gledatelja a odlučio je pogodak Nenada Bibića desetak sekundi prije kraja. Tijekom turnira za Radnik su zabijali Kriste (11), Bibić (11), Čopić (9), Župetić (6), Modlic (4), Livada (3), Beloša Fijan (3), Weihnacht (2), Mi. Paviša (2), te Mirenić, Balić, Cvetković i Šprajc po jedan.

Za najboljeg igrača na turniru proglašen je naš iskusni maestro Željko Župetić i nagrađen statuom nogometaša. Izjava Župetića nakon turnira u Austriji: Dokazao sam da s 33 godine još nisam za veteransku momčad i tek sam sada počeo skupljati trofeje. Bilo je sve super, a kako bi se tek slavilo da uđemo u 2. HNL? Austrijski menedžer? Poslao sam ga našem sportskom direktoru Vladeku Mireniću ha, ha…

Želimo izdvojiti i izjavu sp. direktora Mirenića: Sve čestitke igračima. Bio sam siguran da finale dobivamo a osim odličnog nogometa gostoljubivim Austrijancima smo pokazali da se znamo bučno ali pristojno veseliti. Ovaj naš uspjeh već ima odjeka jer su stigli pozivi za buduće turnire. Hvala Deanu Klafuriću i njegovom sadašnjem klubu što su nam dali priliku da se predstavimo u ovakvom svjetlu.

Za prvo mjesto Radnik je nagrađen velikim pokalom i s 10 000 šilinga. Trijumf momčadi iz Velike Gorice dobio je odjeka i u austrijskim medijima a Radnik se navodi kao klub iz Zagreba.

 

Sport

FOTO Meštrica i Sava odigrali bez pobjednika, crveni kartoni začin na kraju

Objavljeno

na

Objavio/la

Meštrica i Sava (Drenje) su u 24. kolu JŽNL-e odigrali neodlučeno rezultatom 2:2, dva gola za dva vodstva za domaće postigli su Nikola Šebek i Tomislav Janječić, a izjednačili su Augustin Bratić i Tin Šoštarić.

Gornja Lomnica, 18.05.2024. JŽNL-26.kolo: Meštrica-Sava (Drenje) 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gornja Lomnica, 18.05.2024. JŽNL-26.kolo: Meštrica-Sava (Drenje) 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vodstvo domaćih u 18. minuti golom Šebeka neutralizirao je samo minutu kasnije Bratić. Agresivnija igra domaćih u prvom poluvremenu rezultirala je pogotkom Janječića u 38. minuti za 2:1.

Gornja Lomnica, 18.05.2024. JŽNL-26.kolo: Meštrica-Sava (Drenje) 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gornja Lomnica, 18.05.2024. JŽNL-26.kolo: Meštrica-Sava (Drenje) 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sava je u drugom poluvremenu imala veći posjed lopte i stvorila je dvije-tri izgledne pozicije za pogodak, ali nisu bili koncentrirani u završnici akcija sve do 76. minute. Nakon gužve u kaznenom prostoru domaćih, kratko odbijenu loptu T.Meštrović je s dvadesetak metara poslao u donji kut za – 2:2!

Gornja Lomnica, 18.05.2024. JŽNL-26.kolo: Meštrica-Sava (Drenje) 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nezadovoljni sudačkim odlukama gosti su često prosvjedovali, a sudac je to sankcionirao žutim odnosno crvenim kartonima.

Gornja Lomnica, 18.05.2024. JŽNL-26.kolo: Meštrica-Sava (Drenje) 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Meštrica (26 7 6 13 31:61 27) je s 27 bodova na 14. mjestu u trenutačnom redoslijedu.

Galerija fotografija

JŽNL – 2023./2024., 26.kolo

NK Meštrica – NK Sava (Drenje) 2:2 (2:1)

Gornja Lomnica. Igralište: ŠRC Gornja Lomnica. Gledatelja: 30. Subota, 18.05.2024., 17:30 sati. Sudac: Mihael Krvarić (Vrbovec). Pomoćni suci: Vedran Đurak (Vrbovec) i Davor Jukić (Farkaševac). Delegat: Kristijan Hmelina (Gradec). Strijelci: 1:0 – Šebek (18′), 1:1 – Bratić (19′), 2:1 – Janječić (38′), 2:2 – Šoštarić (76′). Crveni kartoni: Boštjan Preskar, nakon zamjene (86.), Davor Bagarić, trener (nakon završetka utakmice).

MEŠTRICA: I.Mihalinčić (cap.), Prosenjak, Krpečanec, G.Mihalinčić, Tuka, Kovačević, Knežević, Janječić (od 62. Pisačić), Ledinski (od 75. Krajina), Šebek (od 75. Karavla), Ćevid. Trener: Matija Šimunović.

SAVA: Suljić, Mi.Dugonjić, Matejaš (od 86. Marić), M.Šoštarić, Bratić (od 46. T.Šoštarić), Lučić, Frkanec (od 60. Devunić), Preskar (cap.)(od 86. Četrtek), Ma.Dugonjić (od 72. Lenić), Fistrić, Jurić. Trener: Davor Bagarić.

Nastavite čitati

Sport

Vodili pa izgubili: Gorica praznih ruku kući s Poljuda…

Nogometaši Gorice poraženi su 2-1 na gostovanju kod Hajduka na Poljudu, posljednjem ove sezone. Goričani su poveli preko Rukavine, no domaćin je preokrenuo, pa će za sedmo mjesto biti potrebna pobjeda u zadnjem kolu

Objavljeno

na

Objavio/la

Ivan Banić, Krešimir Krizmanić, Josip Mitrović, Mateo Leš, Merveil Ndockyt, Ino Novak, Luka Kapulica, Nikola Vujnović, plus Đuro-Giulio Đekić, koji je izašao iz bolnice započeo oporavak od ozljede glave.

Svi ti igrači nedostajali su Gorici na Poljudu kod Hajduka, u posljednjoj gostujućoj utakmici ove duge i preduge sezone. Doda li se tom društvu i Filip Mrzljak, koji je utakmicu odgledao s klupe, dolazimo do brojke od desetorice igrača koji ovom prilikom nisu bili na raspolaganju treneru Rajku Vidovića. I za puno veće i jače klubove, one koji su u puno boljem trenutačnom stanju i formi, bilo bi to previše.

Logično, bilo je previše i za Goricu…

– To je otprilike ono što mi možemo u ovom trenutku. Odigrali smo jednu korektnu utakmicu, dečkima nemam što zamjeriti, ali treba priznati i da je Hajdukova pobjeda zaslužena – rekao je trener Vidović nakon poraza 2-1 u susretu u kojem je Hajduk “okrenuo” Goricu.

Samo minutu nakon što se brojka nedostupnih povećala na 11, nakon što je Alex Munksgaard morao izaći zbog ozljede, Goričani su uspjeli povesti. Bila je to lijepa kombinacija Gabriela Rukavine, koji je prvo propustio loptu, pa je dobio nazad od Dina Štigleca. Udarac nije bio idealne snage ni preciznosti, no bio je dovoljno dobar da prevari mladoga golmana Bornu Buljana.

Lijepo ispunjene poljudske tribine u tom su trenutku na čas zanijemile, ali goričkog vodstvo nije potrajalo dovoljno dugo da bi unijelo dodatnu nervozu u domaće redove. U 30. minuti Moufi je ušao u šesnaesterac s desne strane, vratio u sredinu, a tamo je spreman bio Aleksandar Trajkovski. Božo Radošević nije imao šanse…

I prije i nakon golova pokazala je Gorica se došla u Split nadigravati, pokušati pobijediti, no nešto je opasniji ipak bio domaćin, predvođen Perišićem, Brekalom i Pukštasom, koji je i potpisao konačnu presudu Goričanima. U 64. minuti loptu je do njega dovukao mladi Jurak, a udarac ne puno starijeg Amerikanca putem prema golu je zakačio Štigleca i prevario Radoševića.

Pokušala je Gorica do kraja doći do izjednačenja, kreirao je i domaćin još poneku opasnost, ali rezultat se nije mijenjao sve do posljednjeg sučeva zvižduka.

Ove sezone čut ćemo takvo nešto još samo jedanput. Preostalo je odigrati i protiv Istre sljedećeg vikenda, pa onda zaklopiti knjigu jedne čudnovate sezone. Gorica više ne može biti deveta, Slaven Belupo ostao je na minus pet, a sedma može biti jedino ako pobijedi razigranu Istru na oproštaju od sezone.

Bilo bi lijepo da se to i dogodi, ako je ikako moguće. Ne samo zbog 50-ak tisuća eura više od TV prava, kolika je razlika između sedmoga i osmoga mjesta, nego i zbog kompletnog dojma, koji vapi za kakvim-takvim popravljanjem.

– Učinit ćemo sve da dobijemo tu utakmicu – obećao je trener Rajko.

Hoće li u tome uspjeti, tko će mu uopće do tad biti na raspolaganju, ostaje da vidimo…

Nastavite čitati

Sport

Mraclin za čistu peticu

Objavljeno

na

Objavio/la

Prije utakmice obje momčadi kao i nazočni gledatelji na Grabi održali su minutu šutnje za preminulog navijača Mraclina i HNK Gorice, Željka Križanića Tusu. Mraclin je poveo golom Kaurina iz 15. minute gdje na asistenciju Matića s desne strane u peterac, mraclinski napadač pogađa u mrežu vrbovečke momčadi. Kod drugog domaćeg gola Matić opet razigrava, ovaj puta udesno Sudara čija niska lopta upućena u suprotan kut gola, od stative završava iza gol linije gola gostiju. U prvom napadu drugog dijela po desnoj strani sjurio se prema golu Kaurin, a njegova asistencija prema Sudaru pred gol završava drugim poentiranjem za 3:0. Gosti su svoju prvu pravu šansu imali tek u 55. minuti kada je Severu zicer skinuo domaći golman Matejčić. No minutu kasnije Ferenčak je bio uspješan pred domaćim golom za smanjenje rezultata. U samoj završnici utakmice još dva gola za čistu peticu domaćih – prvo Matić na proigravanje Kosa diže rezultat, a u 90. minuti Dianežević prekrasnim golom neobranjivo s desne strane pogađa u desne golmanove rašlje za 5:1.

IV. NL SREDIŠTE ZAGREB – B , 26. kolo

MRACLIN – VRBOVEC 5:1

SRC Nova graba. Gledatelja 100.
Sudac: Dikić (Voloder). Pomoćnici: Baneković i Krznarić (oba iz Kutine).

STRIJELCI: 1:0 – Kaurin (15), 2:0 – Sudar (33), 3:0 – Sudar (46), 3:1 – Ferenčak (56), 4:1 – Matić (88), 5:1 – Dianežević (90).

MRACLIN: Matejčić, Marjanović, J. Domitrović (od 89. Grižić), Rajič, Perić, Rakas, Dianežević, Sudar (od 84. Hajduk), Kaurin, Matić (od 89. Dražić), Godinić (od 60. I. Kos). TRENER: Tomislav Škrinjarić.

VRBOVEC: Kralj, Dugac, Varga (od 46. Ferenčak), Nemet (od 46. Bubnjar), Granđa, Sever, Tralan, Lukić (od 80. Novosel), Paić, Cetina, Legin. TRENER: Matej Golubić.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Klas i Kobre Samobor odigrali neodlučeno

Objavljeno

na

Objavio/la

Klas i Kobre Samobor su u 26. kolu JŽNL-a odigrali neodlučeno 2:2 u zanimljivoj igri u kojoj je svakoj momčadi pripalo jedno poluvrijeme.

Mičevec, 18.05.2024. JŽNL-26.kolo: Klas-Kobre Samobor 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mičevec, 18.05.2024. JŽNL-26.kolo: Klas-Kobre Samobor 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Domaći su imali više od igre u prvom dijelu, brzim akcijama stvorili su i nekoliko izglednih prigoda za pogodak, ali izostala je realizacija. Ipak, neposredno pred odlazak na odmor  iz jedne, činilo se dvojbene situacije, Andrej Lovretić je s desne strane s ruba kaznenog prostora pogodio donji kut za vodstvo – 1:0.

Mičevec, 18.05.2024. JŽNL-26.kolo: Klas-Kobre Samobor 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mičevec, 18.05.2024. JŽNL-26.kolo: Klas-Kobre Samobor 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon odmora gosti su krenuli agresivnije i izjednačili su pogotkom Mateja Horvata u 61. minuti. Klas je uzvratio minutu kasnije golom Jerka Majića za novo vodstvo – 2:1. Kobre su uspjele još jednom izjednačiti, ovaj put golom kapetana Marka Beroša iz kaznenog udarca u završnici susreta.

Mičevec, 18.05.2024. JŽNL-26.kolo: Klas-Kobre Samobor 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Klas (26 10 5 11 40:51 35) je s 35 bodova na 10. mjestu u trenutačnom redoslijedu, a Kobre Samobor (26 14 5 7 59:36 47) su s 47 bodova na 2. mjestu.

Galerija fotografija

Jedinstvena županijska nogometna liga 2023./2024., 26. kolo

NK Klas – NK Kobre Samobor 2:2 (1:0)

Mičevec. Igralište: ŠRC Mičevec. Gledatelja 50. Subota, 18.05.2024., 17:30 sati. Sudac: Antonio Kokot. Pomoćni suci: Bojan Čerkez i Mislav Antonio Fugaj (svi iz Vrbovca)). Delegat: Tihomir Kocek (Sveti Ivan Zelina). Strijelci: 1:0 – Lovretić (43′), 1:1 – Horvat (61′), 2:1 – Majić (62′), 2:2 – Beloša (87′-11m).

KLAS: Vondra, Galić, Petir (cap.), Majić (od 88. Pleša), Lovretić (od 76. Matić), Babić, Gredelj, Županić, Celčić, Caganić, Šteko. Trener: Srđan Marković.

KOBRE SAMOBOR: Bišćan, Beloša (cap.), Škacan, Horvat, Radovanić, Trkeš, Kletečki, Kos (od 46. Matijaščić), Hribar, Kerep, Severec. Trener: Zvonko Vučković.

Nastavite čitati

Sport

Zadnja u gostima: ‘Hajduk ima probleme, imamo ih i mi, ali idemo na pobjedu’

Nogometaši Gorice u nedjelju od 17 sati gostuju na Poljudu, u posljednjoj utakmici izvan svog stadiona ove sezone. Sezona koja djeluje kao da traje tri sezone završit će sljedećeg vikenda doma s Istrom 1961

Objavljeno

na

Objavio/la

Gledajući iz ove perspektive, analizirajući i nabrajajući sve što se događalo, ova sezona HNL-a iz goričke perspektive traje kao cijela vječnost. Kad se čovjek sjeti da je sve počelo sa Željkom Sopićem na klupi, da je u međuvremenu Dinko Jeličić došao i otišao, da su se u sve to smjestili i dobri, i loši, i sjajni, i katastrofalni nizovi rezultata, da su se mijenjali i ciljevi i želje i ljudi, čini se kao da sve skupa traje najmanje tri sezone. A zapravo je sve to ista sezona, koja je došla do svoje pretposljednje stepenice.

I, što se Gorice tiče, do posljednjega gostovanja. U subotu poslije treninga Goričani su otputovali prema Splitu, na noge Hajduku, još jednom klubu u kojem će se složiti da sve ovo skupa traje nestvarno dugo.

– Očekuje nas jako teška utakmica, ali teška i za njih i za nas, jer ni jedni ni drugi nismo ostvarili zacrtane ciljeve. U većoj mjeri to vrijedi za Hajduk, u kojem su se nadali da će biti u borbi za naslov do kraja, ali i mi smo sve dalje od tog šestog mjesta kojeg želimo uloviti. Bit će teško, ali gledajući kako dečki rade kroz tjedan, kako je dobra atmosfera i raspoloženje, siguran sam da ćemo odigrati jako dobru utakmicu – rekao je trener Rajko Vidović, koji se u ovo relativno kratko vrijeme na klupi stigao i umoriti, i iscrpiti u pokušajima da pokrene stvari.

Ne pomaže mu ni situacija s ozljedama i kartonima, odnosno s izostancima. Već po navici nema Matavža, Ndockyta i Krizmanića, neće biti ni Kapulice, ali ni kartoniraniH Leša i Mitrovića, dok je upitan i golman Banić. Uz sve njih, u kadru neće biti ni 17-godišnji Luka Vrzić, koji je otišao na Euro U-17 s hrvatskom reprezentacijom.

– Tako je kako je, ne možemo iz ove kože. Igrat ćemo 11 protiv 11 i vjerujem da će dečki koji dobiju priliku odraditi posao i iskoristiti ponuđeno – kazao je Vidović, koji će se morati pouzdati u nekoliko iskusnijih igrača, koji će nastaviti pomagati mlađima.

Mario Maloča, primjerice, odigrat će na Poljudu već 500. utakmicu u svojoj karijeri, koja je počela na istom tom stadionu.

– Da, poklopilo se da ću jubilarnu utakmicu odigrati tamo gdje je meni i najdraže igrati, na Poljudu. Pamtim još i debi iz rujna 2009. protiv Šibenika, a kad pogledam unatrag, mislim da imam zašto biti ponosan. I nadam se da će biti toga još, budući da imam još godinu dana ugovora s Goricom – istaknuo je Maloča pa se okrenuo gostovanju koje slijedi.

– Ne bih pričao o umoru, treniramo cijelu godinu da bismo igrali utakmice i na nama je da damo sve od sebe. Kraj je sezone, ali imamo svoj cilj, želimo dobiti ove dvije zadnje utakmice. Bez obzira na situaciju, Hajduk je uvijek Hajduk, neće biti lako, ali pokušat ćemo iskoristiti sve njihove probleme.

Pričalo se u najavi utakmice i o pionirima Gorice, koji su prošlog vikenda razveselili sve u klubu, ali i gradu.

– Pogledali smo utakmicu, uživali smo i mogu dečkima samo čestitati, to je priznanje klubu i školi nogometa, koja radi fantastično. Veliki je uspjeh biti prvak države, to su mladi i talentirani igrači, a naš put i je davati priliku mladima. To i radimo otkad sam došao ovdje, vjerujem da tim smjerom Gorica mora ići – zaključio je trener Vidović.

MOGUĆI SASTAV ZA POLJUD

Radošević – Munksgaard, Matković, Maloča, Štiglec – Mrzljak, Pršir – Majstorović, Soldo, Rukavina – Vujnović

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno