Novosti Sport Događanja

U jeku epidemije darivanju krvi pristupilo više od 200 Goričana: 'Dobar duh nas ne napušta…'

15.04.2020. / Petar Brnada

Iako je epidemija koronavirusa većinu stanovništva jednostavno prisilila da ostanu u svojim domovima i dalje postoji veliki broj bolesnika kojima je tuđa krv neophodna da nastave sa svojim životom. Velikogoričani to, dakako znaju, pa su se u velikom broju odazvali još jednoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi.

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica kroz tri dana; 6., 7. i 8. travnja, prikupljala se krv za potrebite bolesnike, a s obzirom na trenutnu situaciju s koronavirusom, sve se odvijalo u dosad neviđenim okolnostima i uz veliku dozu opreza i socijalnog distanciranja.

-Zašto je važno darovati krv i u vrijeme pandemije korona virusom? Jer bolest ne bira, tako da i dalje imamo bolesnike kojima je ona neophodna kako bi ozdravili- podsjetili su iz Crvenog križa koji je u ožujku preselio u nove prostorije na adresi Cvjetno naselje 16.

Čekalo se u dugačkim redovima, uz propisani sigurnosni razmak, s maskama na licu i rukavicama na rukama, ali i sa strpljenjem i osmijehom na licu.

Sve je rezultiralo odazivom čak 207 naših sugrađana od kojih je nažalost 20 odbijeno, dok je krv uspješno darovalo njih 187.

-Dobar duh nas ne napušta, ne damo se. Gorički darivatelji krvi, djelatnici transfuzije i Crvenog križa su pravi heroji- poručili su posljednjeg dana akcije iz Crvenog križa.

 

Galerija slika

U jeku epidemije darivanju krvi pristupilo više od 200 Goričana: 'Dobar duh nas ne napušta…' U jeku epidemije darivanju krvi pristupilo više od 200 Goričana: 'Dobar duh nas ne napušta…' U jeku epidemije darivanju krvi pristupilo više od 200 Goričana: 'Dobar duh nas ne napušta…' U jeku epidemije darivanju krvi pristupilo više od 200 Goričana: 'Dobar duh nas ne napušta…' U jeku epidemije darivanju krvi pristupilo više od 200 Goričana: 'Dobar duh nas ne napušta…' U jeku epidemije darivanju krvi pristupilo više od 200 Goričana: 'Dobar duh nas ne napušta…' U jeku epidemije darivanju krvi pristupilo više od 200 Goričana: 'Dobar duh nas ne napušta…' U jeku epidemije darivanju krvi pristupilo više od 200 Goričana: 'Dobar duh nas ne napušta…' U jeku epidemije darivanju krvi pristupilo više od 200 Goričana: 'Dobar duh nas ne napušta…' U jeku epidemije darivanju krvi pristupilo više od 200 Goričana: 'Dobar duh nas ne napušta…'

Podijeli