Novosti Sport Događanja

Požar u Kolarevoj buknuo zbog spaljivanja otpada, vatra zahvatila više od 200 stabala

29.04.2020. / Petar Brnada

Požar koji je jučer iza 15 sati buknuo u Ulici Slavka Kolara još je jedan u nizu onih uzrokovanih paljenjem na otvorenom, odnosno spaljivanjem otpada.

Ovog puta gorio je građevinski otpad zbog čega se nad četvrt nadvio gusti crni dim koji je preplašio građane, no Javna vatrogasna postrojba hitno je reagirala pa su se na terenu vrlo brzo našli vatrogasci s navalnim vozilom i autocisternom koji su obuzdali plamen.

Iz policije su izvijestili da je u dvorištu obiteljske kuće u vlasništvu 30-godišnjaka, 72-godišnji muškarac spaljivao razni otpad te mu je vatra izmakla kontroli i proširila se na nasade jela u vlasništvu 59-godišnjaka.

Tom prilikom opožareno je oko 600 m/2 nasada odnosno oko 215 stabala, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Materijalna šteta iznosi oko 20.000,00 kuna.

S obzirom da požar izbio zbog neopreznog paljenja na otvorenom, iz JVP-a i ovog puta šalju apel građanima i pozivaju ih na odgovornost.

-Ovaj požar je kao i mnogi, posljedica spaljivanja otpada (u ovom slučaju građevinski otpad) i koristimo priliku da još jednom apeliramo na savjest građana i njihovo odgovorno ponašanje, posebice u ovakvim kriznim uvjetima- poručili su vatrogasci.

Foto: JVP/Josip Škof

Podijeli