Novosti Sport Događanja

Nema predaha za goričke vatrogasce: Gorjelo i kod radara, požar gasili JVP, DVD Kurilovec i DVD Vukovina

29.04.2020. / Petar Brnada

Za velikogoričke vatrogasce niti danas nije bilo odmora. Ponovno je gorjelo na području grada, i to opet iz istog razloga-neodgovornog i nesavjesnog ponašanja pojedinaca.

Naime, u blizini nekadašnjeg radara nešto prije 11 sati došlo je do požara biljnog otpada, granja, lišća, panjeva te ostalog sličnog materijala, koji se proširio na veću površinu.

Odmah po zaprimanju dojave na intervenciju je izašla Javna vatrogasna postrojba sa autocisternom i tri vatrogasca, a ubrzo su im se pridružile i kolege iz DVD-a Kurilovec s terencem, kombi vozilom i šest vatrogasaca te DVD-a Vukovina s jednom autocisternom i dva vatrogasca.

Kako nam je rekao zapovjednik JVP-a Ivica Maceković, vatra se ne bi toliko proširila da su dobili dojavu na vrijeme, pa su ovako imali puno više posla. U prilog im nikako nije išao niti jak vjetar.

-Dosta se dimilo no nije prouzročena neka značajna šteta. Netko je to zapalio, a mi nismo na vrijeme dobili dojavu pa se sve skupa dobro razgorilo. Zahvatilo je veću količinu gorivog materijala pa smo mi imali malo više problema s time. Da je to netko ranije primijetio bilo bi brzo riješeno, a ovako je dosta toga izgorilo- rekao nam je Maceković potvrdivši da su vatrogasci na požarištu bili puna tri sata.

Nastavlja se tako težak period za velikogoričke vatrogasce koji su gotovo svakodnevno na intervencijama vezanima uz spaljivanje otpada na otvorenom uslijed čega dolazi do ovakvih scenarija.

Podsjetimo, jučer je gorjelo i u Ulici Slavka Kolara gdje je u poslijepodnevnim satima izbio požar građevinskog otpada koji se proširio na susjedni nasad jela. Izgorjelo je 215 stabala jela čime je prouzročena šteta od čak 20 tisuća kuna.

Stoga još jedanput ponavljamo poruku koju su vatrogasci uputili još jutros, a to je da apeliraju na savjest građana i njihovo odgovorno ponašanje, posebice u ovakvim kriznim uvjetima, kada je posao vatrogasaca, uz 24-satne smjene, još puno, puno teži.

Galerija slika

Nema predaha za goričke vatrogasce: Gorjelo i kod radara, požar gasili JVP, DVD Kurilovec i DVD Vukovina Nema predaha za goričke vatrogasce: Gorjelo i kod radara, požar gasili JVP, DVD Kurilovec i DVD Vukovina Nema predaha za goričke vatrogasce: Gorjelo i kod radara, požar gasili JVP, DVD Kurilovec i DVD Vukovina Nema predaha za goričke vatrogasce: Gorjelo i kod radara, požar gasili JVP, DVD Kurilovec i DVD Vukovina Nema predaha za goričke vatrogasce: Gorjelo i kod radara, požar gasili JVP, DVD Kurilovec i DVD Vukovina Nema predaha za goričke vatrogasce: Gorjelo i kod radara, požar gasili JVP, DVD Kurilovec i DVD Vukovina Nema predaha za goričke vatrogasce: Gorjelo i kod radara, požar gasili JVP, DVD Kurilovec i DVD Vukovina Nema predaha za goričke vatrogasce: Gorjelo i kod radara, požar gasili JVP, DVD Kurilovec i DVD Vukovina Nema predaha za goričke vatrogasce: Gorjelo i kod radara, požar gasili JVP, DVD Kurilovec i DVD Vukovina

Podijeli