Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Koprivnici novi slučaj zaraze u bolnici: Poznato i tko je unio virus

Koronavirus u Hrvatskoj
Foto: PIXSELL
03.05.2020.
u 16:40

U ponedjeljak 04. svibnja počinje druga faza popuštanja mjera, dok treća bi trebala biti 11. svibnja.

U Hrvatskoj je zabilježeno 2.096 slučaja zaraze koronavirus i 79 smrtnih slučajeva. 

Lista strelica na dnu

Tijek događaja:

16:40 - Potvrđen je novi slučaj oboljenja COVID-19 infekcijom na području Koprivničko-križevačke županije. Riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe, priopćio je u nedjelju Županijski stožer.

Na području županije od početka epidemije ukupno je zabilježeno 70 slučajeva oboljenja te 18 osoba koje su izliječene od COVID-19 infekcije.

Preminule su dosad četiri osobe, od toga tri iz Doma za starije u Koprivnici.

“Stožer apelira na stanovnike da i dalje poštuju mjere socijalnog distanciranja i održavaju higijenski standard kako bi situacija sa širenjem bolesti dalje bila pod nadzorom”, zaključuju.

14:00 - Na redovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite rečeno je kako je od jučer preminulo dvoje bolesnika i da je novooboljelih 8 pacijenta. Više pročitajte OVDJE 

13:54 - Najmlađi pacijent COVID-19  Noel S. iz Barilovića nakon 45 dana borbe pobijedio je zarazu. S današnjim danom maleni dječak ima 113 dana, piše Jutarnji list. 

13:10 - U protekla 24 sata u Zagrebu je zabilježen jedan slučaj zaraze koronavirusom te je ukupno u glavnom gradu zaraženo 466 osoba, izvijestio je u nedjelju gradski Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom jučerašnjeg dana u Nastavnom zavodu Andrija Štampar je testiran 141 korisnik, broj pozitivnih na koronavirus je jedan", kazao je na konferenciji za novinare pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

12:51 -  U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nije zabilježen ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Oboljelo je ukupno 46 osoba, a ozdravilo njih 30. U protekla 24 sata testirano je 36 osoba, ukupno 1445 osoba.

U Varaždinskoj županiji se u preventivnoj mjeri samoizolacije još uvijek nalazi preko 1800 osoba. Policija je evidentirala jedno kršenje te mjere, te 88 slučaja kretanja bez potrebne e-Propusnice.

- Sutra kreće druga faza popuštanja mjera te s radom ponovno počinju frizeri, kozmetičari i ostale uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt sa strankama. Baš zato je jako važno da nastavimo s pridržavanjem protuepidemijskih mjera o držanju međusobnog razmaka i dezinficiranju, a preporuka je i da se u zatvorenim prostorima nose maske. Zanemarimo li te mjere, može se dogoditi da dođe do novog prodora virusa i većeg broja oboljelih, a to bio onda predstavljalo korak unazad u do sada vrlo uspješnoj borbi protiv zaraze - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

12:33 - U Sisačko-moslavačkoj županiji ni u zadnja 24 sata dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19 te je od ukupno trideset i dva pacijenta s područja naše Sisačko-moslavačke županije preostalo još pet pozitivnih pacijenata na SARS-CoV-2 virus, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Stožr u izvješću ističe kako je jedan povratnik s rada iz Njemačke u obradi zbog sumnje na moguće obolijevanje od ove zarazne bolesti.

12:15 - U Karlovačkoj županiji bez novooboljelih; no čeka se još 40-ak nalaza tijekom dana.

12:00 - Prema izvješću KBC-a Split preminula je jedna ženska osoba starije životne dobi (96 godina). Osoba je bila korisnica doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Uz nekoliko teških kroničnih bolesti osoba je bila pozitivna i na covid infekciju.

VIDEO: Evakuacija štićenika Doma za starije i nemoćne u Splitu


Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 144 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije jedna je novooboljela osoba s područja Splita zaražena korona virusom. Novooboljela osoba je zdravstveni djelatnik KBC-a Split (medicinska sestra).

U odnosu na jučerašnji dan još je 11 osoba izliječeno od korona virusa te je do sada ukupno izliječeno 289 osoba. 83 osobe su hospitalizirane. 104 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. 9 osoba je na respiratoru i to 6 iz Splitsko-dalmatinske županije i 3 iz Šibensko-kninske županije. 12 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 499 slučajeva zaraze korona virusom.

11:18 - Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije do nedjelje, 3.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije pet dana za redom nema novooboljelih, ali su 3 osobe više izliječeno te je jedna nažalost preminula. Do sada je ukupno izliječena 81 osoba, a četiri su preminule. 

Prema pisanju portala CityPortal, preminula osoba (1946. godište) je s područja Velike Gorice. 

10:58 -  Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježene su tri novopozitivne osobe na korona virus od 93 testirana uzorka u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Novooboljele osobe u s područja Gata, kontakti su ranije oboljelih i bile su u samoizolaciji. Broj zaraženim koronavirusom na području naše županije od početka pandemije do danas iznosi 125. 

90 osoba izliječeno je do danas, što je sedam više nego jučer. Na bolničkom liječenju i dalje se nalazi deset oboljelih, a niti jedna nije na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata nema novih smrtnih slučajeva osoba zaraženim koronavirusom na području Osječko-baranjske županije. 

U samoizolaciji se nalazi 200 osoba od kojih je 16 novih kontakata oboljelih.

VIDEO: Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kada bi mogla završiti pandemija

10:32 - Jučer u popodnevnim satima stigao je rezultat za još jednu osobu koja je pozitivna na koronavirus. Riječ je  pacijentu s područja Grada Knina koji je obiteljski kontakt s oboljelom osobom. Danas nemamo novooboljelih, tako da na dan 3. svibnja 2020. u našoj županiji imamo ukupno 90 slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavila se 51 osoba.
 
Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirana su 3 pacijenta, ni jedan pacijent nije na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 83 osobe, od čega je 42 kontakt s oboljelim od COVID-19. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1492 uzoraka - istakli su iz šibenskog stožera

10:20 Novooboljelih nema u Lici. Kako navodi stožer, nastavlja se povoljna epidemiološka situacija. 

10:05 - Dvije su novooboljele osobe u Virovitičko-podravskoj županiji.

10:00 - Već 12. dana za redom nema novih slučajeva zaraze u Primorsko-goranskoj županiji. 

9:50 -  Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19 te je tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje 40. Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata izliječene su 4 osobe iz Vinkovaca, što  je ukupno 23 izliječenih osoba na području županije. Od danas u Vukovarsko – srijemskoj županiji je više izliječenih osoba u odnosu na one koji se vode kao oboljeli. U protekla 24 sata testirano je 46 osoba, što je ukupno  do sada 1147 testiranih na području županije.

 U samoizolaciji na području županije nalazi se 430 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana zaprimljene su 4 prijave o kršenju samoizolacije, te se provjerom utvrdilo kako je jedna od njih i osnovana. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je 8 zdravstvenih radnika, a od toga 2 liječnika, 3 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 3, od kojih je 1 liječnik i 2 medicinske sestre/tehničari

9:45 - Stanje na području Zadarske županije i dalje  je  stabilno i nema novih slučajeva oboljelih od korona virusa. S današnjim danom ozdravile su 52 osobe. Uzorci  se redovito uzimaju u COVID ambulanti na Ravnicama i sustavom „drive-in“, a testiranja se provode u Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije. Do sada je uzeto 1632 uzoraka, a na jučerašnji dan uzeto je 48 uzoraka i svi su negativni

9:25 - Istarski stožar civilne zaštite objavio je da nema novooboljelih. Unutar 24 sata ispitano je 91 uzorak brisa i svi su negativni na koronavirus, a na ispitivanju je 10 uzoraka. 

9:00 - Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je bez zabilježenih novih slučajeva oboljelih od COVIDA 19 i to sada već osamnaesti dan za redom. Od početka pandemije na području županije bilo je zaraženo 10 osoba, od kojih je 7 ozdravilo.

Broj osoba u samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije s današnjim danom je 752, a u posljednja 24 sata policija je zabilježila 1 kršenje mjera samoizolacije ili ukupno 51 do sada. Od početka pandemije policija je izvršila kontrolu poštivanja mjera samoizolacije 3544 puta.

7:30 - U ponedjeljak počinje postupno reaktiviranje zdravstvenog sustava, koji je zbog pandemije koronavirusa bio usmjeren samo na zbrinjavanje hitnih pacijenata, te će se ponovno pokrenuti operativni programi i dijagnostičko-terapijski postupci koji su bili odgođeni od polovice ožujka. Pročitajte više OVDJE

Ključne riječi

Komentara 10

SA
sani1
12:18 03.05.2020.

Devetnaesta smrt u domu u Splitu. Škaričića za ministra. Zaslužio čovjek.

BU
Buka
12:52 03.05.2020.

Neka se pripremi Hercegdalmacija ..poslije svih misa !! Napokon nesto dobro da se malo prorijedi to kamenje...!!

Avatar majkuvam
majkuvam
14:02 03.05.2020.

U Istri su prestali testirati pa je korona automatski nestala,direktiva IDS-a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije