Novosti Sport Događanja

Frizeri otvorili salone, muškarci se moraju priviknuti na jednu novost

04.05.2020. / Juraj Odrčić

Frizeri, kozmetičari, pedikeri, maseri... Uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje direktan kontakt s klijentima od danas, pod posebnim uvjetima, mogu početi s radom. A popis tih mjera i preporuka je podugačak - razmak od 1,5 m između radnih stanica, čekanje na red izvan salona, zaštitna oprema, dezinfekcija prostora i opreme između klijenata...

Od svih uslužnih djelatnosti građani su najviše iščekivali početak rada frizerskih salona, a kako je započeo rad u novim uvjetima provjerili smo s Gordanom Musulin Komušar iz Frizerskog salona GM koja kaže da su jedva dočekali da krenu s radom, no nervoza zbog mjera je bila prisutna.

Prije svega, svi frizerski saloni ugovaraju usluge isključivo putem narudžbi, a u ovome salonu nakon mjesec i pol dana prisilnog odmora lista čekanja je podugačka.

- Jedan po jedan ulaze u salon, čeka se vani, i mi klijente tako i naručujemo da imamo 15 minuta između klijenata jer iza svake stranke mora ići dezinfekcija. Kod nas je salon veće kvadrature pa nam držanje razmaka nije problem, no klijenti dolaze bez maski, vjerojatno im je već dosta maski i svega, pa smo im jutros mi davali - kaže nam Gordana.

Novost je i da klijenti ispunjavaju obrazac za kontakt, a koji u osnovi služi epidemiolozima da imaju kontakte korisnika salona ako se pojavi netko zaražen.

- Drugačije je, ljudi su malo nervozni, nemaju osjećaja da mi nismo radili mjesec dana i ljuti su jer su termini puni po tri-četiri tjedna unaprijed - kaže Gordana.

Iako se svi moramo prilagoditi "novom normalnom" Gordana nam kaže da ipak očekuju da bude i nezadovoljstva, prvenstveno kod muških stranki koje čeka jedna novina na koju nisu navikli.

- Propisana je obaveza da se strankama mora oprati kosa. Recimo kada imamo šišanje na ćelavo, što je 20 kuna, sada je tu i pranje glave koje je dodatnih 20 kuna. Ako ubacimo i naplatu maske 5 kuna već smo na 45 kuna što je ipak velika razlika od 20 kuna, tako da je to sada nezgodno - pojašnjava.

No, u konačnici, možemo se nadati da niti ovakve propisane mjere neće biti potrebne na duži period. Uostalom, kaže se da za ljepotu je potrebno trpjeti. Jednako kao i za zdravlje.

 

 

Podijeli