preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

 > Naslovnica
Vijesti

Obavijest za roditelje/staratelje učenika od 1. do 4. razreda

Autor: Snježana Ruklić, 4. 5. 2020.

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda, 

 

prije svega zahvaljujemo vam se na suradnji u nastavi na daljinu u posljednjih šest tjedana. Čestitam vama i učiteljima što ste uspješno uspjeli uspostaviti komunikaciju te se za sada nastava na daljinu odvija izuzetno dobro.

Na temelju zaključka Vlade Republike Hrvatske od 23. travnja 2020., plan je otvoriti škole za razrednu nastavu za određene skupine učenika i uz primjenu preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).  Rok primjene je najranije od 11. 5. 2020.godine.

HZJZ objavio je Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanje djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu.

Navedene upute su objavljene na web stranici škole.

Naglasci za roditelje prema preporukama MZO i HZJZ:

  1.  Preporuča se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.
  2. Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati skrb kod kuće, s obzirom da broj djece u vrtićima i školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati.
  3. Roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u škole i vrtiće tako da, ako je ikako moguće, ne ulaze u ustanovu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 2 metra u odnosno na druge roditelje/skrbnike i djecu. 
  4. Učenik dolazi i odlazi iz škole sa školskom torbom, ako nije omogućeno zadržavanje torbe u školi, te svoju opremu i pribor ne dijeli s drugim učenicama. 
  5. Roditelj/skrbnik dovodi i odvodi dijete iz ustanove na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba/roditelj/skrbnik. 
  6. Kada je god moguće, u pratnji pojedinog dijeta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe. 
  7. Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja živi u istom kućanstvu s djetetom te upravo ona osoba koja je, u odnosu na druge osobe koje bi mogle dovoditi i odvoditi dijete, uključena u takav tip dnevnih aktivnosti da je njena mogućnost zaraze s COVID-19 najmanja. 
  8. Kada god je moguće, djecu iz svake odgojno-obrazovne skupine dovode i odvode roditelji/skrbnici u zasebno prethodno dogovoreno vrijeme različito za svaku odgojno obrazovnu skupine, s razmakom od najmanje 10 minuta između dvije odgojno-obrazovne skupine.
  9. Roditelji se ne okupljaju na ulazu.
  10. Roditelji/skrbnici ne dovode niti odvode djecu iz ustanova niti ulaze u vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ili su u samoizolaciji.
  11. Roditelj/skrbnik potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu da dijete nama simptome i bolesti, odnosno da nije u riziku, te da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja i to da je roditelj upoznat s Uputama HZJZ-a u cjelini.

Prioritet su djeca čija oba roditelja/staratelja rade izvan kuće i nemaju drugu mogućnost zbrinjavanja djece. U skladu s navedenim postavit će se prioriteti  prema kojima će učenici biti na nastavi u školi od 11.5. 2020.godine.

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji  žele da dolazi na nastavu u školu, oba roditelja moraju potpisati izjavu.

Molimo Vas da zbog organizacije rada u školi, odmah javite razrednoj učiteljici e-mailom hoće li Vaše dijete pohađati nastavu u školi, a najkasnije do 5. 5. 2020. godine do 16 sati.

Ravnateljica i stručni tim škole

 








Info
 
E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

Priloženi dokumenti:
STATUT 2019.pdf
OTVORENI SAT 2324.xls

 
Dokumenti
 
Oglasna ploča
 
Obavijest

Poštovani roditelji,

na našu web stranicu stavljamo bilješke o aktivnostima i uspjesima naših učenika popraćene fotografijama. Ukoliko među vama ima roditelja koji ne žele da fotografije njihove djece budu u tom kontekstu objavljene, najljepše Vas molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i osobno nas o tome izvijestite. Hvala.

 

e-mail:
os-eugena-kumicica@zg.t-com.hr;
ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr

MB : 80613269

OIB: 40011714464

TEL: 6221302, 

FAX: 6222029

Ime vlasnika računa : Grad Velika Gorica

Naziv banke: Erste

IBAN broj: HR66 24020061854100005

HR 64

Poziv na broj : 7803-14371-MB uplatitelja

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica / J. Pucekovića 4, HR-10410 Velika Gorica / www.os-ekumicica-velikagorica.skole.hr / ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr
preskoči na navigaciju