Novosti Sport Događanja

S gradilišta kuće ukradeno 40 OSB ploča, policija potvrdila da raste broj kaznenih djela

08.05.2020. / Petar Brnada

Popuštanje epidemioloških mjera van je izvuklo i lopove koji su ovih dana nešto aktivniji nego što je to bilo prijašnjih tjedana, pa se broj kaznenih djela polako vraća na onu uobičajenu razinu prije izbijanja epidemije.

Uz krađu goriva na području Velike Kosnice o kojoj smo jutros pisali, iz PP Velika Gorica saznali smo da je prije nekoliko dana pokradena i kuća, odnosno gradilište u Čužićevoj ulici.

Riječ je o kući u izgradnji u čije je dvorište lopov ušao u periodu od 2. do 6. svibnja pa se namjerio na OSB drvene ploče koje se koriste za gradnju.

-Nepoznati počinitelj ušao je u neograđeno dvorište kuće te tom prilikom na štetu 38-godišnjeg hrvatskog državljanina otuđio 40 OSB ploča koje su se nalazile u dvorištu, a koristile su se za izgradnju. Šteta se cijeni na oko 4000 kuna- potvrdio nam je inspektor Nikica Ljubanović.

Od 4. do 8. svibnja na području Velike Gorice evidentiran je 21 događaj. Zabilježeno je šest kaznenih djela od kojih se četiri progone po službenoj dužnosti dok je u slučaju dva kaznena djela progon predviđen po privatnoj tužbi.

PP Velika Gorica u istom vremenskom periodu evidentirala je osam prometnih nesreća te tri nasilja u obitelji.

Foto: Ilustracija/PUZ

Podijeli