Novosti Sport Događanja

Zbog prebrze vožnje kažnjeno 38 vozača, troje završilo na triježnjenju

11.05.2020. / Petar Brnada

Tijekom proteklog vikenda na području policijske postaje Velika Gorica provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača" prilikom koje je utvrđeno ukupno 41 ciljani prekršaj.

Najveći broj prekršaja, njih 38, odnosio se na nepropisnu brzinu dok su u prekršaju vožnje pod utjecajem alkohola uhvaćena tri vozača. Ukupno su utvrđena 54 prometna prekršaja.

Vikend rekorder po promilima bio je 53-godišnji muškarac koji je zaustavljen u subotu oko 23 sata. Vozio je kolnikom zagrebačke ulice u mjestu Ogulinec u smjeru sjeveroistoka, a dolaskom do kbr.32 navedene ulice isti je zaustavljen i alkotestiran. -Utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola dok je u organizmu imao 1,81 g/kg alkohola, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i smješten je u posebnu prostoriju ove PP do otriježnjenja i protiv istog je podnesen Optužni prijedlog nadležnom sudu- rekli su iz policije. 

Tri osobe su zadržane i smještene u jedinicu za zadržavanje policijske postaje do otriježnjenja.

U vrijeme provođenja vikend akcije dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, dok su se tijekom ostatka vikenda dogodile još dvije prometne nesreće s materijalnom štetom te jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom. Ukupno su zabilježene četiri prometne nesreće.

-Ophodnje su bile angažirane oko provjera za samoizolaciju, tj. osobe koje krše dobivene upute od nadležnih službi, i iste su se nalazile na blokadnim punktovima glede dobivenih uputa od strane Policijske uprave Zagrebačke- dodali su iz policije.

Podijeli