Novosti Sport Događanja

Što očekuje niželigaše?

11.05.2020. / Damir Žbulj

Amaterska nogometna sezona u Hrvatskoj je gotova. Prvoligaško natjecanje i Hrvatski nogometni kup trebali bi se uskoro, kroz nekoliko tjedana, nastaviti i privesti kraju, no, epidemija koronavirusa uzrokovala je predugu pauzu kako bi se niželigaši uspješno vratili svojim obavezama...

Preostajem im samo da se što bolje pripreme za nove izazove i iduću sezonu, koja će na svim razinama biti izuzetno zahtjevna. Koliko im to financijske mogućnosti dopuštaju klubovi su se okrenuli radovima na uređenju svojih terena i službenih prostorija pa se možemo nadati kako će u idućoj sezoni zablistati u novom ruhu.

Trenutno stanje na tablicama proglašava se konačnim, sudionici pojedinih liga iz ove natjecateljske godine ostat će jednaki i u sljedećoj, a u slučaju odustajanja pojedinog kluba, odluke o popuni liga donijet će Izvršni odbor HNS na prijedlog nadležnih komisija.

Konačna odluka o sustavu natjecanja za natjecateljsku godinu 2020/21. donijet će se nakon postupka licenciranja, završetka natjecanja i dobivenog mišljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, odnosno suglasnosti Središnjeg državnog ureda za šport.

"Na temelju ovih odluka, nogometni savez Zagrebačke županije će putem svojih komisija i verifikacije Izvršnog odbora donijeti odluke o plasmanima i popunjavanju liga seniora i mladeži (JŽNL, I i II ŽNL)," poruka je NSZŽ, kojim predsjeda Nenad Črnko.

Dakle, još uvijek nije poznato kako će točno izgledati niželigaški nogomet u Hrvatskoj nakon korone.

Raspisana je prijava za natjecanje klubova Nogometnog saveza zagrebačke županije, a tek će nakon toga biti jasnije kako će izgledati sve razine natjecanja...

Rok za dostavu traženih podataka je 20. lipanj 2020.

"Molimo klubove da prijave samo one momčadi s kojima će se i natjecati jer prijava momčadi pa odustajanje prije i u tijeku natjecanja stvara probleme u vođenju natjecanja te će ti klubovi biti predan na disciplinski postupak," pojasnio je tajnik NSZŽ Mladen Žugec.

Jedinstvena županijska liga (JŽNL) prekinuta je nakon odigranih 16 kola, a vodeća je u tom trenutku bila Sutla-Laduč s dva boda prednosti ispred Poleta iz Buševca.

Odluka da nema ispadanja dobra je vijest za Klas iz Mičevca, dok su Turopoljac iz Kuča i Lomnica ovu 'korona' sezonu završili na devetom, odnosno desetom mjestu ljestvice...


U 1. ŽNL - Istok na vrhu je Ban Jelačić iz Vukovine, bez poraza, s tri boda prednosti ispred Mraclina...

Vatrogasac iz Kobilića može biti ponosan na četvrtu poziciju i 26 osvojenih bodova, s minimalnom prednošću ispred Mladosti iz Obrezine.


NK Meštrica (Gornja Lomnica) je u sredini, dok su u donjoj polovici ljestvice Dinamo Hidrel iz Novog Čiča, Posavec (Orle), Buna...


Lidersku poziciju u 2. ŽNL osigurala je Kupa iz Pokupskog...


"Ostaje žal za neodigranim utakmicama. Kad pogledamo postojeći igrački kadar, odigrane pripremne utakmice te pristigla pojačanja, uvjereni smo, i da su se sve utakmice odigrale, pitanje prvaka ne bi došlo u pitanje," poruka je iz Pokupskog, koje 'trofej' slavi nakon 18 godina čekanja.


Natjecanje 4. HNL Središte Zagreb uvjerljivo je 'osvojio' Karlovac 1919, s deset bodova prednosti ispred Trešnjevke, dok je Dinamo iz Odranskog Obreža završio na trećoj poziciji s 29 bodova.

Gradići, Odra i Lukavec već su se okrenuli izazovima koje im donosi nova četvrtoligaška sezona, koja bi se po svemu sudeći mogla igrati u proširenom izdanju.

Što donosi i dodatne troškove...

Slična je situacija i u 3. HNL Središte, gdje je fantastičnu sezonu imao Kurilovec.

-->> Vlado Stepanić: Ako nam se otvori bilo kakva prilika Alpas Cup bit će u kolovozu

Preostaje Kurilovčanima da se sada okrenu uređenju Udarnika i da što spremniji dočekaju nove izazove.

(Foto: NK Ban Jelačić Vukovina)

Podijeli