SVE MANJE AKTIVNIH SLUČAJEVA

ŽUPANIJSKI STOŽERI OBJAVILI NAJNOVIJE INFORMACIJE U Brodsko-posavskoj jedan novi slučaj, nije povezan s povratkom radnika iz Švedske

 Božidar Vukičević / CROPIX

Županijski stožeri objavljuje najnovije informacije o broju zaraženih u njihovim županijama. U Hrvatskoj je od početka pandemije zabilježeno 2226 slučajeva zaraze Covidom, umrlo je 95 ljudi, a izliječenih je 1936.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: 0

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 5 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19) te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se trenutno nalaze 4 osobe, 65 uzoraka je poslano na analizu, te je ukupno testirano 956 osoba.

U prijevodu, u županiji nema novih slučajeva

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA: 0

Danas je šesnaesti dan zaredom, kako na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa.

U posljednja 24 sata, testirano je 20 uzoraka i svi su bili negativni.

Ukupno je do sada, s područja županije, testirano 959 osoba.

Od početka pandemije, na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba oboljelo od korona virusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA: 0

Stanje u vezi koronavirusa na području Osječko-baranjske županije u zadnjih 24 sata gotovo je identično izvješću od prethodnog dana. To znači da jučer nije bilo novih pozitivnih, izliječenih, preminulih, hospitaliziranih, određenih za samoizolaciju niti osoba zatečenih u kršenju te mjere.

Svih 133 testiranih uzoraka bili su negativni.

ISTARSKA ŽUPANIJA: 0

Unutar zadnjih 24 sata ispitano je 22 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih u Istri.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA: 1

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije jedna je nova oboljela osoba od COVID-19. Novooboljela osoba nije povezana sa povratkom grupe radnika iz Švedske te se vrši epidemiološka obrada njenih kontakata.

Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako sada iznosi 33, ozdravljenih je i dalje 15 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, sada je 17 aktivnih oboljelih osoba.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA: 0

Vukovarsko-srijemska županija i dalje je "corona free" županija.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija je stabilna. Županija je već dvadeseti dan bez novooboljelih osoba od COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih i izliječenih osoba 40.

U protekla 24 sata testirano je 11 osoba, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1747.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 11 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

ZADARSKA ŽUPANIJA: 0

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije nema novooboljelih osoba na području Zadarske županije, a broj izliječenih je 83. Testirano je ukupno 2408 uzoraka, a tijekom jučerašnjeg dana 34 i svi su negativni.

U samoizolaciji je 17 stanovnika, a nadzor je završio za 3852 osobe.

U protekla 24 sata nije bilo kršenja mjere samoizolacije.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA: 0

Peti dan za redom Šibensko- kninska županija je bez novooboljelih pacijenata od COVID-19, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite u ponedjeljak prijepodne. Podsjetimo, zadnji slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je još 13. svibnja kada je na testiranju pozitivan bio uzorak 80- godišnje štićenice šibenskog Doma za starije i nemoćne osobe.

- Nakon toga, svi testirani korisnici i osoblje Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik su negativni. Tako da je s današnjim danom broj oboljelih u našoj županiji i dalje 91, a oporavilo se njih 78- kazao je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitaliziran je jedan pacijent pozitivan na koronavirus i nije na respiratoru. Tri pacijenta s našeg područja i dalje se liječe u KBC Split, od kojih su dva na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 71 osoba i svi su kontakt s COVID-19 pozitivnim osobama. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 2117 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA: 0

U posljednja 24 sata nema novooboljelih.

- Ovo je naš odjavni press na ovu temu, epidemiološka situacija je odlična, zahvaljujem građanima i svim službama - rekao je na press konferenciju župan Komadina.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA: 0

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 18.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije dvadeseti dan za redom nema novooboljelih. Broj izliječenih također je ostao isti. Do sada je ukupno izliječeno 115 osoba, a četiri su preminule.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA: 0

Na području Krapinsko – zagorske županije već 20 dana uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom. Tijekom proteklih 48 sati ozdravilo je 6 osoba iz Oroslavja. Ukupan broj ozdravljenih osoba je 126, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 12. U proteklih 48 sati testirano je 99 uzoraka, svih 99 negativnih na koronavirus. Dosad je testirano ukupno 2509 uzoraka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 10 osoba.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA: 0

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema osoba zaraženih koronavirusom. Na području Bjelovarsko-bilogorske županije od početka pandemije koronavirusom je bilo zaraženo 10 osoba i svi su ozdravili.

U protekla 33 dana u županiji nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom. Jučer je testirano 5 osoba, 4 nalaza su negativna, a jedan se očekuje tijekom dana.

Ne posustajmo s pridržavanjem svih savjeta i preporuka stručnjaka koji se osobito odnose na održavanje osobne higijene i izbjegavanje bliskih kontakata.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA: 0

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 168 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba.

Ukupno do sada na području Splitsko-dalmatinske županije izliječene su 423 osobe.

Hospitalizirane su 34 osobe, 39 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji, a 7 osoba je na respiratoru i to 4 Splitsko-dalmatinske županije i 3 iz Šibensko-kninske županije. Jedna osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 558 slučajeva zaraze koronavirusom.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA: 0

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, što čini 11 dana bez novozaraženih. Preostali nalazi od subote su negativni, kao i 22 uzorka uzeta u nedjelju. Imamo i sedam novih izliječenih - 1 osoba iz Župe dubrovačke (Centra za rehabilitaciju Josipovac), 2 osobe iz Ploča (djelatnice Doma za starije), 3 osobe iz Dubrovnika i 1 osoba iz Kule Norinske.

Ukupno je 118 zaraženih, 97 izliječenih te 8 umrlih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 2676 uzorka.

S današnjim danom hospitalizirana su 2 pozitivna pacijenta smještena na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik.

Ukupno je 15 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA: 0

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je kako u posljednja 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom.

- Načelnik Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić obznanio je kako nemamo novooboljelih u posljednjih 24 sata. Nove tri osobe su ozdravile tako da imamo 37 ozdravljelih osoba - riječi su dožupana Ljubića.

- Danas će u toku dana četiri štićenika Doma biti prebačeni iz bolnice natrag u koprivnički Dom. Danas je pristigla jedna veća količina opreme za korisnice 60 ustanoa i subjekata za pomoć ljudima. Mi ćemo biti samo transfer, kao i HGSS - rekao je Ljubić, prenosi e-podravina.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA: 0

Karlovačka ŽUPANIJA nema novooboljelih od koronavirusa niti u proteklom 24-satnom razdoblju tako da je broj zaraženih. KAportal javlja da je tijekom jučerašnjeg dana je uzet 51 uzorak i svi su negativni, dok se danas planira uzimanje 40 i 50 uzoraka.

- Do sada je testirano 2.256 pacijenata a od tog broja imali smo 31 pozitivan nalaz, rekao je ravnatelj karlovačke Opće bolnice na današnjoj tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA: 0

Međimurska županija i dalje je županija bez osoba oboljelih od koronavirusa. Međimurje je već 10 dana korona-free županija.

GRAD ZAGREB: 1

U protekla 24 sata o u Zagrebu jedna je osoba pozitivna na koronavirus, izvijestio je u ponedjeljak na konferenciji za medije zagrebački Stožer civilne zaštite, naglasivši da je epidemiološka situacija zadovoljavajuća. Do sada su u Zagrebu ukupno testirane 10.142 osobe, 64 osobe su u samoizolaciji od čega je 10 na kućnom liječenju.

U protekla 24 sata potvrđena je jedna osoba pozitivna na virus, naveo je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. Pozvao je građane da se drže propisanih mjera.

Na konferenciji je rečeno da su u razdoblju nakon potresa, koji je 22. ožujka zadesio Zagreb i okolicu, statičari obavili 20.568 brzih pregleda objekata.

Od toga 5,2 posto ih je proglašeno neuporabljivim, privremeno neuporabljivim proglašeno je više od 20 posto, a radovi se nastavljaju, rekao je pomoćnik pročelnika za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata Dario Krnjaković.
Pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo Željko Renić je kazao da je do sada prikupljeno više od 16.352 tone otpada, a u tijeku je prikupljanje novonastalog otpada.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je izrazio zadovoljstvo jer Covid-19 nije ušao u domove za starije u Zagrebu.

Bandić je rekao i da vlasnici automobila parkiranih na zelenim površinama neće dobiti kazne, ali je moguće da ih službe uklone. Zato je pozvao građane da sami to učine.

Najavio je i da će se Grad Zagreb pobrinuti za građane kojima su nekretnine oštećene u potresu, a za koje nije osiguran smještaj. "Do 25. svibnja uručit će se ključevi obiteljima koje su zadovoljile kriterije", rekao je gradonačelnik Bandić.

Vezano za obnovu grada poslije potresa kazao je kako nije dvojio da su "premijer i Vlada na jednoj strani, a Grad na drugoj", dodavši kako je uvjeren da će doći do dogovora i partnerskih odnosa.
"Moja zona odgovornosti je svaki sugrađanin. Jutros smo jasno iznijeli svoje stavove, a uvjeren sam da će doći do dogovora, do partnerskog odnosa. Znam što je odgovornost i mislim da ćemo na prvoj radnoj sjednici Vlade imati sve tri točke koje smo uobličili i danas prezentirali", rekao je Bandić.

Dodao je da će se za obnovu Zagreba izdvajati iz EU fondova, te iz državnih i gradskih sredstava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:02