Novosti Sport Događanja

U mirnom policijskom tjednu ističe se tek neuspješna provala bankomata u Gradićima

22.05.2020. / Juraj Odrčić

Velikogorička policija je u vremenu od 16. do 22. svibnja na svom području rada zabilježila 28 raznih događaja od čega 6 kaznenih djela. U tih tjedan dana zabilježeno je sedam prometnih nesreća kao i jedna prijava obiteljskog nasilja.

Najistaknutiji događaj je pokušaj provale u bankomat u Gradićima koji se dogodio 16. svibnja oko 2.40 sati u noći. Tamo je nepoznati počinitelj pokušao opljačkati bankomat Erste banke te je izbušio rupe s namjerom obijanja bankomata, no nakon što je obavljen očevid utvrđeno je da nije došlo do oštećivanja sefa te je neuspješni lopov otišao praznih ruku.

Prijavljene su i dvije krađe. Tako je u vremenu od 17. do 21. svibnja provaljeno u jednom voćnjaku u Vukovini provaljeno u ostavu za alat gdje je počinitelj razbio staklo skladišta te ušao u unutrašnjost i otuđio jedan aparat za gašenje, akumulator, kablove za paljenje vozila i 40 litara goriva. Prijavljena je i krađa 20 drvenih greda. Ukupna šteta je oko 2000 kuna.

U Obrezini su nastradali radni strojevi gdje je lopov/mehaničar s radnih strojeva izvršio demontažu alansera i alternatora, a iz stroja izvukao i 20 litara goriva. Šteta je oko 5000 kuna.

Podijeli